4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'a dev spor yatırımı

SAMSUN'A 30 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMI

Samsun İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 30 milyon TL tutarında proje ile Samsun'da dev bir spor yatırımı gerçekleştiriliyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Altınsoy, 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu alanda, yapılması planlanan projeleri tanıttı ve bakım onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

19 Mayıs Stadyumu'nun altında bulunun iş atölyesini inceleyen Fatih Öztürk ve Ömer Altınsoy, Samsun'un spor malzemelerinin büyük bir bölümünün atölyede hazırlanarak hizmete sunulduğunu kaydetti. Bakımı yapılacak çim sahanın incelenmesinin ardından, yan saha da yapılması planlanan ikinci bir çim saha ve cimnastik merkezinin alanı gezildi. Yaklaşık 35 yıldır hiç bakıma alınamayan 19 Mayıs Yüzme Salonu'nun da incelenmesinden sonra sportif faaliyetler hakkında bilgi veren Milletvekili Fatih Öztürk, Samsun'a ortalama 30 milyon TL spor yatırımım gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Tekkeköy ilçesinde 7 bin 500 kişilik spor salonunun yapımının programda olduğunu belirten Ötürk, "Bin kişilik bir spor salonunun yapımını da Atakum ilçesinde planlıyoruz. Yaşar Doğu Spor Salonu yıkılarak yeşil alan yapılması planlanıyor. Bu iki projenin de yüzde 20'sini Büyükşehir Belediyesi, yüzde 80'ini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü karşılayacak. Önemli bir projelerden bir tanesinde stat alanındaki yan sahaya 400 bin TL yatırım ile müstakil tam teşekküllü cimnastik salonu yapacağız. Artistik, ritmik, trampolin cimnastik yapma imkanı olacak. Isınma alanı ve 570 kişilik tribünde teste yer alacak" dedi.

Stat kompleksi içerisindeki 2 Nolu Yan Saha'yı kaldırarak çim saha yapacaklarını, Çarşamba, Bafra ve Salıpazarı ilçelerinde de 2010 yılı içerisinde de çim saha yapımını projelendirdiklerini belirten Öztürk "Alaçam ilçesinde 750 kişilik spor salonu yapımını programa aldık. Çarşamba ilçesinde ferdi ve sporları merkezi yapılacak. Karadeniz'in ilk su sporları merkezini yapmayı planlıyoruz. Eylül ayı içerisinde akarsu kano faaliyetleri başlayacak. Ayvacık ilçesinde de su sporları merkezi yapımı işadamı Galip Öztürk tarafından yapılacak. Durgun su kanosu ve kürek sporlarına faaliyet imkanı sağlanacak" diye konuştu.

SAMSUN'A 30 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMI
SAMSUN'A 30 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 13:38:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 14:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemalettin Güven IP: 84.62.206.xxx Tarih : 9.09.2010 18:20:10

Üc senedir projeleri hazir olan Tüm dünyanin ilgilendigi bir spor olan Trap veSket sahamiz unutuldu herhalde.Selamlar.