5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'a ekolojik pazar

Samsun Gazi Belediyesi, vatandaşların ekolojik ürünlere yönelmesi amacıyla Türkiye'nin ikinci ekolojik pazarını kurmak için çalışma başlattı. 

Tarım ülkesi olan Türkiye'de kimyasal gübre kullanıp yılda iki üç kez mahsul elde etmek isteyen çiftçi, her geçen gün organik ürün yetiştiriciliğinden biraz daha uzaklaşıyor. Tarım ürünlerinde fazla kazanç isteğinin kalitenin önüne geçmesiyle organik tarım ürünleri, meyve ve sebze pazarlarında aranır hale geldi. Türkiye'de ilk kez Şişli Belediyesi tarafından Feriköy'de kurulan 'Ekolojik Halk Pazarı', vatandaştan ilgi görmesi üzerine Samsun'un ilk kademe belediyelerinden Gazi Belediyesi de ekolojik pazar kurmak için çalışma başlattı. Pazar çalışmalarını sürdüren belediye, pazarı temmuz ayında hizmete açacak. 

Halk arasında sağlıklı beslenme bilincini geliştirmek ve organik ürün tüketimini yeniden artırmak amacıyla Samsun'un Bahçeli Evler Mahallesi'nde bulunan Gazi Park alanı içine ekolojik pazarı kurmayı planlayan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, söz konusu parkta incelemelerde bulundu. Ekolojik pazar hakkında bilgi veren Başkan Kaldırım, pazarın büyük ilgi görmesini umduğunu söyledi. Halkın sağlıklı ve doğal ortamlarda yetişen ürünleri bulamaz hale geldiğini vurgulayan Kaldırım, "Bu eksikliği gördük. Yaptığımız araştırma sonucunda böyle bir pazarın Şişli Belediyesi tarafından kurulduğunu öğrendik. Şişli Belediyesi ile temasa geçtik ve çalışmalara başladık. Biz insanlara organik ürün tüketme bilincini yeniden kazandırmak istiyoruz. Kuracağımız 50 standlık ekolojik pazarımızı, gerçekte ekolojik yaşam merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Burası bir eğitim alanı olacak. Onun için bu projeye çok önem veriyoruz" dedi. 

Organik ürünlerin yok denecek kadar azaldığının altını çizen Başkan Kaldırım, projede organik ürünleri sertifikalı olarak satacaklarını vurguladı. Kaldırım, ekolojik pazarın haricinde ekolojik park yapacaklarını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 10:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?