5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'a ihtisas fuarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde olan ve Türkiye'deki fuar organizasyonunu belirleyen Fuarlar Komitesi, aylık toplantısını Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) daveti üzerine Samsun'da gerçekleştirdi. 

Türkiye'deki 2007 yılı fuar organizasyonlarının değerlendirilmesi ve gerekli izinlerinin alınması amacıyla gerçekleştirilen ve aylık rutin olarak toplanan Fuarlar Komitesi, bu ayki toplantısını komite üyesi olan STSO Başkanı Adnan Sakoğlu'nun özel daveti üzerine Samsun'da gerçekleştirdi. Toplantıya komite ve Konya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, TÜRYAP Yönetim Kurul Başkanı Bülent Ünal, komite üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Erkut Temiz katıldı. Komite Başkanı Hüseyin Üzülmez, fuarcılar ve işadamları adına Samsun'da bulunduklarını, önemli bir komitenin toplantısının Samsun'da gerçekleştirildiğini söyledi. 

2007 yılında yapılması düşünülen fuarların değerlendirilmesinin yanı sıra birinci maddelerinin Samsun'da ihtisas fuarı kurulması olduğunu belirten Üzülmez, "Samsun'a ihtisas fuarlar merkezi kazandırılması için burada toplandık. TÜRYAP incelemeler yapıyor. Teknik heyet de burada. Çağdaş modern bir fuar merkezi kazandırılması açısından katkıları olacak. Fuar komitemiz her türlü faaliyetin yanında ve her türlü yardımı yapmaya çalışacağız. Ana hedef Samsun'a fuar kazandırılması" dedi. 

TÜRYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise, Samsun'un geçmişten gelen bir fuar geleneği olduğuna dikkat çekerek, "Bu geleneğin tekrardan yaşatılması gerekliliğine inanıyoruz. Türkiye'nin yeni gelişim noktasında ticari merkezin oluşturulması lazım. Her şehrin sosyal buluşma merkezlerine ihtiyaçları var. Çok amaçlı planlanan merkezin, Samsun'da toplum önderlerin kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum. 27 yıllık birikime sahibiz. Birikimlerimizi paylaşacağız. Bir avan proje hazırlayarak STSO'ya sunacağız. Onlar ilgili yerlere gerekli girişimlerini yapacaktır" diye konuştu. 

Yaşanan gelişmenin önemine değinen STSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun'da ihtisas fuarı kurulması için üst düzey katılım sağlandığını, olumlu gelişmelerin yaşanacağına inandığını kaydetti. Samsun'da yürütülen ve 8 yıldır kamuoyunun gündeminde olan ihtisas fuarı kurulması için Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği ve STSO ortak çalışma başlattı. STSO öncülüğündeki çalışmalarda fuar kurulması için üst düzeyde girişimler sağlanmaya çalışılıyor. Fuar, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Batı Park'ta 50 bin metrekare alan üzerinde, 4 bin kişilik kongre merkezi ve sosyal faaliyetlerin de yapılabileceği merkez olarak düşünülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 10:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?