6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'a modern kompleks

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, Samsun'a yakışır bir 'Sosyal Güvenlik Kompleksi' kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kompleksi'nin çok yönlü olacağını belirten Çalışkan, eğitim alanı, park, otopark ve misafirhanesiyle kompleksin Samsun'a kazandırılacağını ifade etti.

Kompleks yapılma sözünü Ankara'dan aldıklarını anlatan Saffet Çalışkan, şöyle konuştu: "Bu sözü almışken bu fırsatı kaçırmayalım. Dolayısıyla Samsun'da arsa tahsisi yapalım istiyoruz. İnsanları yormamak adına şehir dışına çıkmak istemiyoruz. Ancak, şu ana kadar net cevap almış değiliz. Canik Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Bu konuda belediyeden yer tahsisi için destek bekliyoruz."

Samsun'da 10 bin metrekarelik alana ihtiyaçları olduğunu belirten Çalışkan, arsa tahsisini ellerindeki binalarla takas usulü yapmayı düşündüklerini ve değer tespitinin ise SPK lisansı firmalar aracılığıyla yaptırmayı düşündüklerini ileri sürdü.
Samsun'un marka yolculuğu çalışmalarında SGK başkanlığından kompleks yapma konusunda iyi bir fırsat geldiğine dikkat çeken Saffet Çalışkan, şunları söyledi: "Elimizdeki fırsatı değerlendirmek istiyorum. Ankara'da bize yer tahsis konusunu sık sık soruyorlar. Yer belirlediğimiz an inşaat çalışmaları en kısa zamanda yapılacak. SGK Başkanı, Fatih Acar, 'Samsun'u kompleks programa alalım' dedi. Türkiye'de belli başlı illere kompleks yaptırılma izni verildi. Amacımız, izin verilen Samsun'a, yakışır bir kompleks kazandırmak. Ankara'dan bana sadece arsa tahsisi yap gerisini biz yaparız denildi."

Samsun'da ilk etapta 3 ilçeye müdürlük yeri açacaklarını açıklayan SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, Havza'da yer tespitinin belirlendiğini, Çarşamba ve Bafra'da ise belediye yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu sonuçlanacağına inandığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 18:19:43
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 18:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?