2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'a Moğol kardeş

Samsun'un, Moğolistan'ın başkenti Sukhbaator kentiyle kardeş şehir olarak yeni bir açılımı başlattığı bildirildi.

Moğolistan heyeti, Samsun Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarete Moğolistan'ın başkenti Sukhbaator Valisi Jambi Batsuuri, Moğolistan Fahri Konsolosu Ahmet Giritli, Sukhbaator Belediyesi Daire Başkanı Bold Sukhbaator, Sukhbaator Sağlık Daire Başkanı Tsend Khurelbaator, Sukhbaator Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Başkan Yardımcısı Gambojav Munkzaya, Sukhbaator Lisesi Müdürü Lkhamsuren Baigal ve Samsun Valiliği Türk Dünyası Koordinatörü Ömer Kabaş katıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı açıklamada, Samsun'un uluslararası alanda özellikle Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri nezdinde kültürel ilişkileri yoğunlaştırmak ve Samsun'un dünya ile bağlarını güçlendirmek amacıyla başlattıkları çalışmalar çerçevesinde Samsun'un, Moğolistan'ın başkenti Sukhbaator ile kardeş şehir olarak yeni bir açılımı başlattığını söyledi.

Güzeloğlu, "Samsun'da üniversite bünyesinde okuyan ve Türkiye'de okumak isteyen çok sayıda Moğol uyruklu ve Moğolistan uyruklu öğrencilerimiz var. Hem onların kültürel ilişkilerini hem de ileriye dönük gelişmeleri güçlendirmek adına yarın kardeş şehir protokolünü imzalayacağız. Bu imzayla iki kardeş şehrin birlikteliğinin daha da güçleneceğini düşünüyorum" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Sukhbaator Valisi Jambi Batsuuri'ye plaket verdi. Sukhbaator Valisi Jambi Batsuuri ise Vali Güzeloğlu'na Moğolistan'ın tarihinde önemli yer edinmiş olan Oğuz Han'ın özel günlerinde giydiği kıyafeti hediye ederek kendi elleriyle giydirdi. Ayrıca Vali Batsuuri, Samsun Valiliği şeref defterini imzaladı.

Samsun ve Sukhbaator arasındaki "kardeş şehir protokolü", yarın Samsun Valiliği'nde imzalanacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 13:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?