4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'a spor salonu müjdesi!

SAMSUN'A 7 BİN 500 KİŞİLİK SPOR SALONU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kentimizde spor alt yapısı ile ilgili uluslararası spor müsabakasına yeterli bir altyapı yok. Bu yetersizlik bizi rahatsız ediyor" dedi.

Samsun'un uluslararası bir kapalı spor salonuna ihtiyacı olduğunu, Tekkeköy'de bu yönde bir çalışmayı Büyükşehir Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Hem kentimizin turizmini geliştirmek hem de spor alt yapısını modernize edip bir uluslararası müsabaka alma şansızımızı artırmak için 7 bin 500 8 bin kişilik bir kapalı spor salonuna ihtiyacımızı zaten konuşuyorduk. Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir'in de Samsun milletvekilli olması, onun Nafiz Özak ile olan hukuku ve Nafiz Özak'ın Samsun'a bakışındaki sıcaklık dolayısıyla böyle bir protokol yaptık. Bu işin yüzde 20'sini biz yapacağız. Yerini biz hazırladık, Tekkeköy Kavşağı'nda Erçallar Plaza'nın yanındaki 400 dönümlük bir alanın içerisine yapılıyor. Bu alandaki imar planlaması ve bütün altyapı faaliyetlerini biz bizzat başlatarak devam edeceğiz, yüzde 10'luk kısmını Bayındırlık Bakanlığı karşılamayı taahhüt etti, yüzde 70'lik kısmını da Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı karşılamayı taahhüt eti" diye konuştu.

"YAŞAR DOĞU KALKACAK"

Kent merkezinde bulunan Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nun da başka bir yere taşınması için girişimlerde bulunduklarını açıklayan Başkan Yılmaz, "Bu protokole bir de şehrin önündeki eski, küçük kapasiteli, estetik görünümü olmayan, büyük kente yakışmayan kapalı spor salonunu oradan söküp şehrin uygun bir yerine taşıma yönündeki işi de dahil ettik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 10:43:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 10:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?