2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'a temsili Vali

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde koltuğunu, Muzaffer Barışyurt İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Orhan Keleş'e devretti.


Valiliği ziyaret eden öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik makamını Güzeloğlu'ndan devraldı. Makama oturan Temsili Vali Orhan Keleş, "19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan Milli Mücadelemiz, 23 Nisan 1920'de kurulan TBMM ile taçlandırılmış, egemenlik millete dayandırılmış, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk temelleri atılmıştır. Kurulan TBMM aslında ileride kazanacağımız zaferlerin habercisi, sarsılmaz Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışmasına iyi örnek olmuştur.

Zor günler geçiren ama hedeflediği yoldan asla dönmeyen TBMM, her yönüyle çağdaş, modern, ilim ve fenni esas almış kültürlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluşturmuştur. Ulu Önderimiz Atatürk, böyle bir anlamlı günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. 1979 yılından itibaren tüm dünya çocuklarıyla kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tektir. Türk çocuğu bununla övünmeli ve gurur duymalıdır" dedi.
Temsili Vali Keleş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas'tan eğitimdeki son durumla ilgili bilgi aldı.


Ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Büyük Önder Atatürk'ün gençlere güvenmesinin ne kadar haklı olduğunu bugün bir kere daha anladık. Samsunlu gençlerin aydınlık yüzüyle bunu görmenin içtenliğini yaşıyorum. Konusunda ve yaklaşımında, gelecekte açık bir şekilde bu makamları çok rahatlıkla devredeceğimiz bir özgüveni, meseleye hakimiyeti ve ülkeye katkı koyacak açık bir kararlığın yansıması olarak görüyorum. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Büyük bayramın tüm Türk çocuklarına ve dünya
çocuklarına kutlu olmasını, bununla birlikte dünya barışına katkıda bulunmasını istiyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Güzeloğlu, temsili Vali Orhan Keleş ve beraberindeki öğrencilere, Atatürk'ün 'Nutuk' adlı kitabını ve kalem hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?