4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'a turizm envanteri

Kültür ve Turizm İl Müdürü Rasim Efendioğlu, Samsun’un turizm potansiyeli bakımından çok elverişli olduğunu belirterek, "Samsun’un tanıtıma ihtiyacı var" dedi.

İl Müdürü Rasim Efendioğlu, Samsun’un turizm potansiyeli olarak çok zengin bir il olduğunu, ulaşım yönünden de her türlü imkanının bulunduğunu söyledi. Efendioğlu, "Samsun, kara, deniz, hava ve demiryolu ile Türkiye’nin 7 bölgesi ve dünya ile bağlantısı olan ender illerden bir tanesidir. İklim yönünden 4 mevsimde turizme hizmet edebilecek özelliklere sahiptir. Ayrıca, 19 Mayıs 1919 anılarını saklaması nedeniyle eğitim ve kültür turizmi imkanına da sahiptir. Atatürk Müzesi, Gazi Müzesi, Bandırma Vapuru Müzesi turizm turlarının uğrak yeri olabilecek kapasitededir" diye konuştu.

Vezirköprü’nün Osmanlı tarihi içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Efendioğlu, başarılı 3 Osmanlı vezirinin bu ilçeden çıktığını hatırlattı. Bafra İkiztepe Arkelojik sahasının da turistlerin ilgilisi çekebileceğini vurgulayan Rasim Efendioğlu, şunları söyledi:
"Karadeniz Bölgesi’ndeki sahiller içinde Samsun sahili daha az zarar görmüş ve sahilde elverişli kumsallar bulunmaktadır. Son yıllarda yayla turizmi büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan da ilimizdeki yaylalar, yayla turizmine çok önemli katkı sağlamış olur. Karadeniz sahilinde bulunan bol kaplıcalar ve şifalı sular benzersiz özelliklere sahiptir. Bütün bu özellikler dikkate alındığında Samsun’un çok iyi tanıtılması kanısına varıyoruz. Etkin bir biçimde tanıtım yapılabilirse, yurt içinde ve yurt dışından turist akını sağlanabilir. Bu nedenle kent planı ve ilin haritası yeniden gözden geçirerek bastırdık. Ayrıca, Samsun’un her yönü ile tanıtımı yapılması için turizm envanterini yeniden güncelleştirerek bastırdık. Elimizdeki diğer yayınlarla birlikte bu amacımıza ulaşabileceğimizi düşünüyoruz."

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?