6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'a yeni ticaret merkezi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yeşilkent beldesi sınırlarında 500 hektar arazi üzerinde yeni ticaret ve sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcilerine, belediyece yürütülen ve alt yapı çalışmaları başlayan yeri gösterdi.

Yeşilkent Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve Batı Çevre Yolu'nun sağında kalan Toybelen mevkisindeki 500 hektarlık merada başlatılan yerleşim, ticaret ve sanayi bölgesi çalışması hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, artan sanayi alanı gereksinimi karşılamak, metropol kentlere uygun iş kollarının ihtisaslaşmasını sağlamak, kenti büyük ölçek planlarla yönlendirerek yaklaşık 20 yıllık bir süreç içinde sanayi ve ticari depolama alanı, konut dışı kentsel çalışma alanını belirlemek, gelecek yatırımcılar için imarlı, alt ve üst yapısı tamamlanmış alanlar göstererek Samsun ekonomisinin canlandırılmasının amaçlandığını söyledi.

5 binlik plan ölçeğinde 140 hektarlık alanda sanayi ve ticari depolama alanı, 200 hektar alandı sanayi alanı, 70 hektar alanda konut dışı kentsel çalışma, 2.8 hektar konut dışı kentsel çalışma alanı içerisine akaryakıt ve LPG istasyonu, 35 hektar yeşil alan, 8 hektar merkezi iş alanı gibi projeler olduğunu belirten Yılmaz, alt yapı çalışmalarına başladıkları projenin 2009 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Bölgenin gelecekte ticaret depolama, kirletici olmayan sanayi dalları, trafiği sıkıştıran çeşitli meslek kuruluşlarının taşınması gibi projelerinin olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çeşitli toplu meslek sitelerini burada oluşturmayı hedefliyoruz. Ağaç, matbaa, manifatura, lojistik, ikinci el otomobil gibi birçok meslek dallarının bir arada olması için projeyi başlattık. 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje. Yeni bir tirat alanın yanında, kentin nefes almasını sağlayacak bir çalışma. Şehirde otel gibi sosyal tesislerin yapılmasına da uygulama fırsatı tanıyacak" dedi.

Uygulama planı gerçekleştirildikten sonra hemen alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını, doğalgaz, su, elektrik gibi hizmetlerin verileceğini dile getiren Yılmaz, "Samsun'u doğusu gelişmiş, batıyı ise az gelişmiş bir yapıdan kurtaracağız. Bu yeni çalışmalar Samsun'un geleceğini de belirleyecek. Kenti sıkışmış yapısından da kurtarmış olacağız. Buraya gelmek mecburi değil ama cazibesi gören gelecek. Liman var, yeni depo alanları için de kullanılabilir" diye konuştu.

Yılmaz, bölgedeki bazı noktalarda kamulaştırma çalışmalarının da yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 18:10:08
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 18:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.226.211.xxx Tarih : 11.08.2008 18:54:04

pekii başkan ya Altınkum..hani Samsun büyükşehire baglı ve yıllardır 1 metre asfalta hasret kalan Altınkum..hani dogalgaz hizmeti amorti etmez diye verilmeyen Altınkum...Hani altyapısızlıktan bahçelerdeki b?k çukurlarını kullanmak zorunda kalan bölge olan Altınkum..Sayın başkan heeep bir yerlere hizmet götürme aşkıyla yanıp tutuşuyormuş gibi fakat bu alevin çevresinde ne hikmetse Altınkum hiiic olmadı veya oldurulmadı..saygılar editör arkadaşa..