4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da 15 bin sporcu yetiştirilecek

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Öztürk, 2005 yılında il genelindeki sporcu sayısını 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Fatih Öztürk, şu anda en büyük sıkıntılarının Terme ve 19 Mayıs ilçelerindeki kapalı spor salonlarının, müteahhitlerden kaynaklanan sorunlardan dolayı gecikmesi olduğunu ifade etti. 19 Mayıs İlçesi’ndeki salona skorbord ve ses düzeni alınması için kaynak aktardıklarını ve 15-20 gün içinde hazır olacağını açıklayan Öztürk, "Ancak, Terme’deki salonunu yapan müteahhit ortalarda yok. Muhatap bulamadığımız için salonu resmen devralamadık. Geçici kabul yaptırarak salondan yararlanıyoruz. Müteahhidi öyle veya böyle bularak salonu resmen teslim alacağız" dedi.

Samsun merkezdeki atletizm sahasının, 180 milyar lira civarında bir malzeme ihtiyacının olduğunu, önümüzdeki yıl ocak-şubat aylarında bu eksiği tamamlayacaklarını anlatan Öztürk, "Önümüzdeki yıl Karadeniz ülkeleri arasında Uluslararası Karadeniz Oyunları yapılması planlanıyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Şayet bu Türkiye’de yapılırsa yer Samsun olacak. Bizim atletizm sahamız Türkiye’deki mevcut olan 3-4 tane atletizm sahasından bir tanesi. Malzeme yönünden hazır hale geldiğimiz zaman, Türkiye’de çok önemli atletizm sahalarından birine sahip il haline geleceğiz" diye konuştu.

Geçen sene özel idareden 264 milyar lira para aldıklarını hatırlatan Öztürk, "2005 yılında Valimiz ve İl Genel Meclisi üyelerinin destekleri ile bu rakam 600 milyar liraya çıktı. Büyük bir artış oldu. Gönül isterdi ki özel idare bütçesi çok daha geniş olsun da bize de daha fazla kaynak aktarılsın. Benim hedefim 1.5 trilyondu ama, özel idare bütçesinin kısıtlı ve ihtiyaçların çok olması nedeniyle bu mümkün olmadı. Şimdi genel bütçeden para almanın yollarını arıyoruz. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ocak ayında Kamp Eğitim Merkezi’nde tadilata başlayacağız. Oraya 150 milyar para harcayarak 3 yıldızlı bir otel haline getireceğiz. Futboldan diğer branşlara kadar buraya kamplar alacağız. Göreve başladığımda il genelindeki sporcu sayısı 7 bin civarındaydı. Şu anda bu rakam 10 bini aştı. 2005 yılında 15 bin sporcu hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 10:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?