2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da 5 yıldızlı otel sorunu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın, Ulusal Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Kongrelerinin konaklama ve kongre salonu sıkıntısı nedeniyle Samsun'da düzenleyemediklerini söyledi.

Aynı zamanda Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon Derneği (DAS) Başkanı olan Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri ''Ulusal Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Kongresi'ni 2007 yılında olduğu gibi bu yıl Antalya'da gerçekleştireceklerini bildirdi.

DAS tarafından gerçekleştirilen bütün kongrelere katılımın her geçen yıl arttığını belirten Günaydın, çok istemelerine rağmen konaklama ve yer sorunu nedeniyle Samsun'da kongre yapamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Kongresi'nin altıncısını 1-5 nisan tarihlerinde Antalya'da gerçekleştireceğiz. Bu kongreye bin 500'ün üzerinde katılım olacak. Biz bu kongreleri Samsun'da yapmayı istiyoruz. Ancak 5 yıldızlı otel ve kongre salonu olmadığı için çok istememize rağmen kongreyi Samsun'da yapamıyoruz. Çünkü kongreye katılanların konaklaması ve bu kadar insanı alabilecek bir salon Samsun'da yok.''

Kongrenin yaklaşık 1,5 milyon TL tutarında bir bütçesi olduğunu da belirten Günaydın, ''Kongreye katılanların şehirde yapacakları ekstra alışverişlerle bu rakam 2 milyon TL'yi bulacaktı. Bu kent için önemli bir rakam. Kongreyi Samsun'da yapamamayı bu anlamda da büyük bir kayıp olarak görüyoruz'' dedi.

Samsun'un tanınması ve gelişmesi için bu tür etkinliklerin önem taşıdığını da ifade eden Günaydın, salon ve konaklama sıkıntısının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 

aa
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 19:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?