6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da 500 MS hastası var

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Terzi, Samsun'da 500'e yakın MS hastasının olduğunu belirterek, “MS hastalığının neden oluştuğu ve nasıl yok edilebileceği henüz bilinmiyor" dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı 'MS Hasta Okulu Projesi' kapsamında, 'MS Hastalarında Klinik Takip' konulu seminer düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere çok sayıda MS hastası ve yakınları katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Murat Terzi, MS'nin (multipl skelerozin) beyin ve omuriliği (merkezi sinir sisteminin) hastalığı olduğunu ifade etti.

Terzi, "MS, beyin ve omurilikten kaynaklanan bir hastalıktır. MS beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozar. Çift görme veya gözde irade dışı hareketi meydana getirir" dedi.

MS hastalığı konusunda tam olarak bir çarenin bulunamadığını dile getiren Terzi, neden oluştuğunu ve nasıl yok edilebileceğinin henüz bilinmediğini, bununla birlikte MS hastalığıyla beraber yaşayan kişilerin ise sorunlarının devam ettiğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Terzi, "MS polikliniğinde hastaların her hafta cuma günü ve belirli aralıklarla kontrolleri yapılıyor. İsteyen hastalarımız ise kliniğe gelerek muayene oluyor. Kliniğimiz Tıp Fakültesi MS Polikliniği'nde kayıtlı ve düzenli takibi yapılan 500'ye yakın MS hastası vardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 17:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?