6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da Ahilik Haftası kutlamaları

Samsun'da, 'Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı' etkinlikleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, çeşitli ziyaretlerde bulundu.


13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Ahilik Kültürü Haftası Esnafa Bayramı' nedeniyle Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri ve kamu kurum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk sunulmasının andından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra birlik üyeleri, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın'ın ve esnaf odaları başkanlarının katıldığı ziyarette konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarihsel geçmişinde toplumsal yapısının gelişmesinde, kardeşlik duygularının güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin pekişmesinde esnafların önemli rol oynadığını söyledi. Temelinde 'kardeşlik' demek olan 'Ahiliğin' Anadolu'nun Türkleşmesiyle birlikte sosyal yapımının ve kurumların gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Güzeloğlu, "Esnaf, Ahilik kültüründen gelen kendilerine kadar uzanan değerlerle birbirleriyle çatışan ve yok eden değil, destekleyen bir halde yer almıştır. Esnaf zorda olana katkı koymuş, güç anlarında birbirlerine yardım etmişlerdir. Müşterilerine de destek olan anlayışı seçmişlerdir. Bu önemli bir kavramdır" dedi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Metin Genççakır, bir insana verilecek eğitimin, o insana ekmeğini kazanacağı bir mesleği öğretmekle yeterli olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenen ve uygulayan insanların ahlaki ve insani vasıflarının yetersizliğinden zarar gördüğünü belirten Genççakır, Ahiliğin 21. yüzyıla örnek olan bir kavram olduğunu kaydetti. Daha sonra birlik üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?