4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da anne baba eğitim seminerleri

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il ve ilçelerdeki 5 bin öğrenci üzerinde yapılan anket, korkutan sonuçlar verince anne-babalara yönelik eğitim seminerleri düzenlenmesi kararı alındı.

Ankete katılan 5 bin öğrencinin "Annem-babam beni sevmiyor", "Ailemin baskısı beni sıkıyor", "Anne-babamla anlaşamıyorum", "Ailemin bana güveni yok", "Ailem, hiçbir konuda fikrimi almıyor", "Ailem, roman okutmuyor, spor yapmama izin vermiyor", "Ailem bana iş yaptırıyor, evde huzur bulamıyorum", "Anne-babamın ayrı yaşamasını istemiyorum", "Kardeşlerimle geçinemiyorum" türü şikayetleri olduğu ortaya çıktı.
Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, çocukların, "Saçlarımı uzatmak istiyorum, okuldaki gürültüden sıkılıyorum, okul yeterince ısıtılmıyor, üşüyoruz" şeklindeki şikayetlerini dikkate aldıklarını ancak, aileyle ilgili problemlerin önüne nasıl geçeceklerini kara kara düşündüklerini ifade ederek, "Bunun için de seminer düzenleme kararına vardık. Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz tarafından ’Etkili Anne Baba Eğitim Seminerleri’ verilecek" dedi.

Seminerler için afişler bastırıp il ve ilçelerde duyurulmasını sağlayan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, konunun çok önemli olduğunu vurguladı. Evinde mutlu olmayan çocuğun, ne okulda ne de hayatta mutlu ve başarılı olacağını ifade eden Aydın, "Seminerlerdeki amacımız, anne ve babaların çocuklarını çok yönlü olarak tanımalarını, onları zararlı alışkanlıklardan kurtarmalarını, bunu yaparken uygun davranışı belirlemelerini sağlayacağız. İlçelerimizde de araştırmalarımız sürüyor. Ailelerin çocuklarını tanımalarına yardımcı olacağız. Samsun’da eğitimi, anne-baba ve çocuk yönünden en iyi noktaya getireceğiz" diye konuştu.

Bu arada, "Etkili Anne-Baba Eğitimi Seminerleri" için kayıtlar başladı. Seminerler 16 Şubat’ta başlayacak. Bir ay boyunca oluşturulan gruplara iletişim, anne-baba tutumları ve çocuklarda görülen davranış bozuklukları konularında bilgi verilecek. Çalışan anneler için de ayrı bir grup oluşturulacak. Bir aylık sürede 160 anne-babanın eğitiminin hedeflendiği öğrenildi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?