6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da balık tezgahları dolmadı

Balık sezonunun başlamasının ardından tezgahlar dolmadı, gözler 15 Eylül'de başlayacak trol avına çevrildi.


Av yasağının kalkmasıyla 'Vira Bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar, ilk günlerde umduklarını bulamadı.

Balığın beklenenden oldukça az olması nedeniyle tezgahlar boş kaldı. İlk günlerde yüzleri gülmeyen balıkçılar, trol yasağının kalkacağı 15 Eylül'ü iple çekiyor.


Az sayıda balığın olması fiyatları da yükseltirken, balık severler iftarlık balıklarını almayı ihmal etmiyor. 15 Eylül'de trol avının serbest kalmasını bekleyen balıkçılar, mezgit, çinekop, sargan, istavritin bol miktarda çıkmasını umut ediyor. Tezgahlarda ise balık çiftliklerinde üretilen balıklar ağırlıklı olarak satışa sunuluyor.


Samsunlu balıkçı Bülent Çakmak, umdukları oranda balık çıkmadığını, tezgahların Ramazan bereketiyle azda olsa dolduğunu, vatandaşların balığa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 15 Eylül'de serbest bırakılacak trol avını beklediklerini, o zaman bol miktarda balık tüketiminin olacağını, fiyatların da aşağı düşeceğini ifade eden Çakmak, "Bu sene vatandaşların balığa doyacağına inanıyoruz" dedi.
Ramazan Ergün ise havalarında sıcak olması nedeniyle balıkların buzlukta saklandığını, 15 Eylül'den sonra fiyatların da aşağıya inip bolluk olacağını kaydetti.
Tezgahlarda bulunan tüm balıkların fiyatları ise şöyle:
"Mezgit (5 YTL/kg), istavrit (4 YTL/kg), barbun (10 YTL/kg), çupra (10-12 YTL/kg), levrek (12-15 YTL/kg), palamut (3 YTL-Tane), somon (5-6 YTL/kg), torik (45 YTL/kg)."

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?