2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da bir ilk daha

Samsun'da yeni açılan Devlet Opera ve Balesi'nde, 'Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk' konulu çocuk balesi 31 Ocak günü ilk kez gösterime giriyor.


Devlet Opera ve Balesi'nde, 'Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk' konulu çocuk balesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Rejisör Gülce Çelik Erdoğan, Samsun'da olarak ilk kez bir çocuk operası gösterisini yapacaklarını söyledi. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatması nedeniyle ilin önemli bir duruma sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bunun için ‘Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk' konulu çocuk balesi Samsun ili ile çok örtüşüyor. Çocuk balesi cumhuriyet ve demokrasi değerlerini öven ve onları yücelten bir eserdir. Ayrıca, bebekler ve çocuklar ne kadar çok sesli müzik dinlerlerse zekalarının artması bilimsel olarak saptanmış bir durumdur. Bebekler ve çocukların canlı orkestrayı anlamasalar bile, onlar için ilerde zekaların artması konusunda büyük kazanç sağlayabilir. Aileleri, bebekleriyle birlikte operaya bekliyoruz. Programımız 0-11 yaş arası çocuklar için geçerlidir."


Yaklaşık 2 sezon(yıl) bu eserin sahnelenmesinin beklendiğini belirten Gülce Çelik Erdoğan, balenin 31 Ocak günü saat 11.00'de ücretsiz olarak yapılacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?