2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da çete operasyonu

Samsun'da düzenlenen operasyonda, çete kurarak birçok olaya karışıp uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 26 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ay süren takip sonucu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kurulan örgüte üye olmak", "örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak", "kasten adam öldürmeyi azmettirmek", "adam öldürmeye teşebbüs", "silahla yaralama" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından çete lideri ile birlikte toplam 26 kişiyi yakalayarak
gözaltına aldı.

Bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar ile birlikte 966 adet Extacy uyuşturucu hap, 14 gram kokain, 5 kilo esrar, 5 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermiler ele geçirildi.


Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, operasyonun başarılı bir şekilde sona erdiğini ve 26 kişinin sorgulanmasının devam ettiğini söyledi. Başsavcı Yetişir, "Olayda ilgili 4 kişi firarda ve yakalanmasına çalışılıyor. Yine aynı çeteye mensup 9 kişi de ara yakalamalarla tutuklandılar ve halen Samsun Kapalı Cezaevi'nde bulunuyorlar. Bizim Samsunlulardan tek isteğimiz suç ve suçlularla mücadele bizlere destek versinler.

 Cumhuriyet Savcılığımıza veya polis ve jandarmaya suçlularla mücadelede destek
verip ihbarda bulunsunlar. Samsun'da halkın huzurunu bozanlara izin vermeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?