4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da çocuklara doğal afet eğitimi

Samsun Arama Kurtarma Birliği Müdürü Sinan Ünsaler, bugün Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda başlayan 'Doğal Afetlerde Davranış Prensipleri Eğitim Semineri'nin 13 okulda daha sürdürüleceğini belirtti.
Afetlerde özellikle arama ve kurtarma hizmetlerinde kullanılan teknik araç-gerecin çağın standartlarına uygun olması, eğitimin ise profesyonel olarak yetiştirilmiş birimlerce yapılması gerektiğini dile getiren Sinan Ünsaler, "Bu ihtiyaçtan hareketle 586 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3 olan arama ve kurtarma birliklerinin sayısı 11'e çıkarılmıştır" açıklamasında bulundu.
Samsun'da 2001 yılı başından itibaren faaliyetlerini sürdüren Samsun Arama ve Kurtarma Birliği'nin, Sinop, Amasya, Kastamonu, Tokat, Ordu, Giresun ve Trabzon illerini de sorumluluk alanı içerisine alarak, bölgede faaliyet gösteren tek arama ve kurtarma birliği olma özelliği taşıdığını ifade eden Ünsaler, "Doğal afetlerin verdiği hasarların azaltılması çalışmalarında, bilinçli toplum oluşturma yönündeki eğitimlerin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Yerinde eğitim prensibini benimsemiş olan müdürlüğümüzce toplumumuzun yapıtaşları olan çocuklarımıza, 'Sivil Savunma Teşkilatı Doğal Afetler ve Doğal Afetlerde Davranış Prensipleri' adı altında eğitim seminerleri veriyoruz. Verilen eğitim, okul tahliyesi, araç ve malzeme sergisi ile sonuçlandırılacak" dedi.
Eğitim seminerleri, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun yanı sıra değişik tarihlerde Bayındır, Seyfi Demirsoy, Denizevleri, Adnan Kahveci, Milli Piyango,Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulları, Atakum Endüstri Meslek Lisesi, Özel Feza Koleji, Çarşamba Yeşilırmak Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Huriye Suer Anadolu Lisesi, Özel Meralcan Koleji ve Özel Ezgililer İlköğretim Okulları'nda verilecek.
Ayrıca, Sivil Savunma Teşkilatı'nın 45. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Çarşamba İlçesi Yeşilırmak Lisesi'nde 3 Mart tarihinde, doğal afetler semineri, okul tahliyesi, enkazda arama ve kurtarma, yangın ve müdahale tekniklerinin uygulaması, trafik kazalarında kurtarma, çok katlı yapılardan değişik yöntemlerle yaralıların kurtarılması uygulamaları gerçekleştirilecek
SAMSUN -İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?