5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'da coşkulu kutlama

Türk ordusunun Mustafa Kemal Atatürk komutasında düşmana son darbeyi indirerek Anadolu'dan söküp attığı "Büyük Taarruz"un 86. yıldönümü, Samsun'da törenle kutlandı.


Sabah saatlerinde başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Garnizon Komutanı Mehmet Ali Yıldırım, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak ve İl Jandarma Komutanı İrfan Kaya, Subay Gazinosu'nda kutlamaları kabul etti. Sahil yolunda düzenlenen tören ise Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın askerleri ve vatandaşları selamlamasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Binbaşı Abdülrahman Erdal, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Piyade binbaşı Abdülrahman Erdal, aziz Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos'ta kazandığı zaferin 86. yıldönümünün önemine dikkat çekerek, "Bu zafer, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş, milli birlik ve beraberlik ruhu içersinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilmiştir. Hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancı zafere imzasını koymuştur. Tüm imkansızlıklara rağmen zafer büyük kahramanlıklarla kazanılmıştır. Birçok devlete de örnek olmuştur. Bu önemli gün halen günümüzde de özelliğini korumaktadır" dedi.
Daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen geçiş töreninde Türk askerinin çelikleşmiş iradesini alkışlayan vatandaşlar, öğrenciler, Kore ve Güneydoğu gazileri ve şehit yakınlarını da ayakta uzun süre alkışladı.

Törene, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, alt kademe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?