4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da doğalgaz kullanımı 2005 ortalarında başlayacak

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından, "Doğalgaz" konusunda mühendislere verilen brifingde, Samsun’da konutlarda doğal gaz kullanımının 2005 yılı ortalarında başlayacağı bildirildi.

MMO Samsun Şubesi Seminer Salonu’nda düzenlenen brifinge çok sayıda mühendis ve davetli katıldı. Brifing öncesi konuşan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, üyelerin doğalgaz brifingine gösterdiği yoğun ilgiden yönetim olarak fazlasıyla memnun olduklarını belirterek, doğalgaz konusunda üyelerine ve kamuya vermekte oldukları çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Samsun’da konutlarda doğalgaz kullanımının 2005 yılı ortalarında başlayacağını belirten Gürkan, "EPDK ile mukavelesini imzalayan Cengiz İnşaat A.Ş. ENVY CORPARATION LTD’ye fizibilitesini yaptırıyor. Haziran 2004 sonunda fizibilite çalışmasının bitirip, doğal gaz ana hat döşeme çalışmasının ilk kazması vurulacak. Yaklaşık 1 yıl sürecek olan çalışmanın ardından Haziran 2005 tarihinde konutlara doğal gaz verilmeye başlanacak" dedi.

Brifingi sunan Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Üyesi aynı zamanda BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürlüğü’nde görevli Makine Yüksek Mühendisi Behçet Bal; katılımcılara Doğalgaz ve Doğalgazın Türkiye ve Dünyada Kullanımı, Türkiye’nin Doğalgaz Alım Çalışmaları, BOTAŞ ve BOTAŞ’ın Sektördeki Rolü, Endüstriyel Tesislerde Doğal Gaz Uygulamaları ve Karşılaşılan Sorunlar, Konutlarda Doğalgaz Kullanımına Geçiş ve Yaşanabilecek Olası Problemler konularında detaylı bilgi verildi.

SAMSUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 15:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?