6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da ekonomi konferansı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (KASİF) işbirliğiyle "Dünya Ekonomisinde Son Gelişmeler ve Türkiye'ye Yansımaları" konulu konferans düzenlendi.


KASİAD Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozturk, konuşmacı olarak katıldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Öziç, KASİF Başkanı Osman Reis ve çok sayıda iş adamının hazır bulunduğu konferansta dünya ekonomisinde son gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarına değinen Rüştü Bozturk, kriz döneminde sabit ve değişken maliyetlerin dökümünün son 5 yılda nasıl bir gelişme gösterdiğinin analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Borçlarınızı ve alacaklarınızı yeniden yapılandırın. Bir krizi kolay atlatmanın yolu, hiç borç olmamasıdır. Ama dış kaynak kullanmadan da gelişme olmaz. Bu krize borçlu yakalanmışsanız, kriz koşullarına göre borçlarınızı gözden geçirin. Borç ve alacakları yapılandırma çalışmaları, kriz önlemleri arasında öncelikli konulardır" dedi.


KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Öziç ise son zamanlarda krizle ilgili yapılan yayınlarla kamuoyunda gereğinden fazla bir 'panik havası' oluşturulduğunu, burada 'paniğe' kapılmadan ve 'moral' bozmadan soğukkanlı bir şekilde gerekli önlemlerin alınarak strateji belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 11:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?