5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'da erken ezan bilmecesi

Samsun’un Hastane Mahallesi’ndeki Büyük Camii’de vaktinden 11 dakika önce akşam ezanı okununca çok sayıda kişi oruçlarını erken açtı.

Şaşkınlık yaratan olay üzerine cami imamı 47 yaşındaki Nuh Can, ezanı kendisinin okumadığını belirterek, “Camide telsiz sistemi var. Dışardan bizim kullandığımız sisteme girildi. Ben de şaşkınım. Oruçlarını açanlar Ramazan sonrası 1 gün kaza orucu tutmalı'' dedi. 

Samsun’un en kalabalık semtlerinden olan, yaklaşık 40 bin kişinin oturduğu Hastane Mahallesi’nde bulunan Büyük Camii'de saat 18.19'da okunması gereken akşam ezanı 11 dakika önce okundu. Ezan sesi üzerine bölgede bulunanların bir çoğu oruçlarını açtı. 

Büyük Cami’nin imamı Nuh Can, ezanı kendisinin okumadığını savundu. İmam Can, telsiz mikrofonla ezanı okuduklarını belirterek, “Nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Camide Kuran-ı Kerim okurken, birden ezanın okunmaya başladığını duydum. Müdahale edemedim. Çok şaşırdım. Kimin, bizim sisteme nasıl girdiğini bilmiyorum'' dedi. 

Mahalle sakinlerinden 63 yaşındaki İrfan Öztürk, yıllardan bu yana ezan sesiyle orucunu açtığını belirterek, “Ezanı duyunca suyu içtim. Ailece masa hazır olduğu için yemeğe oturduk. Biz yerken diğer camilerden ezan sesi gelince şok olduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ben daha böyle bir şey duymadım'' diye konuştu. 

Samsun Müftülüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 14:41:47
Güncelleme :8 Ekim 2006 Pazar 16:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?