5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'da 'Halk Dansları Festivali'

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 26.'sı düzenlenen 'Uluslararası Halk Dansları Festivali' için gelen 18 ülkeden yaklaşık 800 dansçı sokak gösterilerine başladı. 

Atakum Belediyesi tarafından yapılan Banda Aceh Halı Saha ve Spor Tesisi'nde gösteri yapan Meksika ve Adıgey ekibi gösterileriyle beğeni topladı. Yaptıkları yöresel danslarıyla ilgi gören dansçılar, vatandaşlardan alkış topladı. Etkinliğe katılan Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş da, dansçılarla bir süre dans etti. Gösteriyi Başkan Bektaş ve çok sayıda vatandaş izledi. 

Halk dansları ekibinin Samsun'da olduğu süre içerisinde her gün Atakum'da gösteri yapacağını belirten Başkan Adem Bektaş, "Meksika ve Adıgey ekibinin gösterisi çok güzeldi. Şehir merkezinde gösteri yapan ekipleri izlemeye gidemeyenler burada izleme şansına sahipler. 25 Temmuz'a kadar her gün değişik 2 ekip Banda Aceh Halı Saha ve Spor Tesisi ile Amfi Tiyatro'da gösteri yapacaklar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 12:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tan keskin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.07.2006 09:01:27
bu festival bence çok güzel bir sey yani bi 25 gün filan dursalardı yaaaaaaaaa daha güzel olacaktı neden hemen gidiyorlarki