2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da hekim istifaları

Samsun Tabip Odası, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 2008-2009 yıllarında 30 uzman hekimin ayrıldığına dikkat çekti.


Sağlık Bakanlığı'nın 2010-2014 Strateji Raporu'nda kamu hastane işletmeciliğinden tamamen çekileceğinin belirtildiğini hatırlatan Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, son 3 ayda Samsun'da Samsun halkının sağlığını tehdit edici önemli gelişmelerin yaşandığını ileri sürdü.

17 Mart 2009'da Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü belirten Şahan, hastanede şehre 20-30 yıl hizmet veren doktorlara hak etmedikleri uygulamalar ve baskılar yapıldığını öne sürerek, "Bu baskılara dayanamayan, oluşturulacak kadrolaşma içinde olmayacak, eğitimsel kadroda çalışmak istemeyen, 20-30 yıl hizmet veren meslektaşlarımız hastaneden istifa etmekte, ayrılmakta, tayin olmakta ve emekli olmaktadır" dedi.


Hastanenin kamu hizmeti veren hekimlerini kaybettiğine dikkat çeken Şahan, "Araştırma hastanesinden 2008-2009 yıllarında ayrılan uzman hekim sayısı 30 civarındadır. 11 olan üroloji uzmanı sayısı 6'ya düşmüş, Karadeniz'de tek kalp ritm uzmanı olan kardiyoloji uzmanı istifa etmiş, şehrin tek kan hastalıkları uzmanı tayin isteyerek gitmiş ve bazı klinik dallarda hizmetin devamlılığını sağlamada güçlükler belirmiş ve kalan hekimlerin de iş yükleri kabul edilemez bir şekildedir" diye konuştu. Şahan, mayıs ayı içinde Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi'nin de kapatıldığını açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 20:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?