2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da iki turizm bölgesi daha

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Vezirköprü'de başvurusu yapılan iki ayrı alanı "Turizm Bölgesi" ilan etmeye yönelik kararın kesinleştiğini söyledi.

Kunduz Dağı ve Şahinkaya Kanyonu'nun iki ayrı Turizm Bölgesi olarak geliştirileceğini kaydeden Kılıç, çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütüleceğini belirtti.


AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, iki ayrı bölgenin turizm yatırımlarına açılmasıyla gerek Samsun gerekse Vezirköprü'de doğa ve tarih zenginliğinin kalkınmaya katkı sağlar hale geleceğini ifade etti. Kunduz Dağı ve Şahinkaya Kanyonu ile ilgili turizm bölgesi başvurularının kendisine iki hafta önce gerçekleştirilen Kunduz Dağı Yayla Şenlikleri sırasında ulaştırıldığını kaydeden Kılıç, sürece sağladığı katkılar nedeniyle Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'na da teşekkür etti.
Kılıç, konuyla ilgili şunları söyledi: "Vezirköprü'de sadece Osmanlı ve Selçuklu değil, Hititler'e kadar uzanan bir medeniyet geçmişinin izleri ve birikimleri var. Hitit Kralları'nın tahta çıkarken kutsandığı yer de Vezirköprü'de. Şu an bu bölgede Alman arkeologlar kazı çalışmaları yapıyor, çünkü Almanların da kendi medeniyet geçmişlerini Hititlerle kesiştirmeye yönelik tezleri var. Dolayısıyla gerek Kunduz Dağı gerekse Şahinkaya Kanyonu gelecek yıllar içinde gerçekleşecek adımlarla hatırı sayılır bir çekim yeri olma yoluna girmiştir. İki ayrı Turizm Bölgesi kararının alınmış olması da ayrıca bir şans ve fırsattır."

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?