6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da ilginç namus davası

Samsun'da televizyon reklamında tanıştığı kişiyle birlikte olan ve kendisini yakalayan kadının kocasını bıçakla yaralayan şahsın yargılanmasına başlandı.


Olay, Hasköy Mahallesi'nde yaklaşık 6 ay önce meydana gelmiş, 3 çocuk annesi G.D.(27), ulusal televizyon kanalının birinde alt yazı reklamı ile telefon numarasını veren ve Urfa'da oturan Zeki Y.'ye (26), mesaj atıp tanışmıştı. Genç kadın ile Zeki Y.'nin telefon sohbetleri sürerken, kendini çocuksuz ve dul olarak tanıttığı iddia edilen G.D., Zeki Y.'yi Samsun'a davet etmiş, G.D., Cumhuriyet Meydanı'nda buluştuğu Zeki Y.'yi evinin üst kadında bulunan ve yurt dışında kalan kayınpederinin evine götürmüştü.


Burada söz konusu şahıs ile birlikte olan G.D., daha sonra eşinin eve gelip durumlarından şüphelenmesi üzerine evinin üst kadındaki dostunu burada balkona saklamış, evi kontrol eden R.D.(36), balkonda yakaladığı şahıs ile boğuşurken bıçakla saldırıya uğramıştı. Kanlar içinde kalan R.D., hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, bıçaklı saldırgan kaçmıştı. G.D.'nin ifadesi doğrultusunda Zeki Y., yakalandı ve tutuklandı. Zeki Y. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmeye teşebbüs ve konut dokunmazlığını ihlal suçlarından dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Zeki Y. kendini savunarak, R.D.'yi kendisinin bıçaklamadığını ileri sürdü. G.D. ile telefon arkadaşlığının bulunduğunu, kendisini Samsun'a davet ettiğini doğrulayan Zeki Y., "Buluştuğunda bana evli olduğunu söyleyince bu olay bizim töremize ters olduğu için kendisinden ayrılıp memleketime geri döndüm. Eşini de daha önce hiç görmedim ve tanımam" dedi.


Bıçaklı saldırıda yaralanan R.D. ise olay sırasında kendisini bıçaklayan kişiyi tam olarak göremediğini, ancak duruşmada bulunan tutuklu sanık Zeki Y.'ye benzediğini söyledi. Şikayetçi olduğunu tekrarlayan R.D., tutuklu olarak yargılanan Zeki Y. ile tutuksuz olarak yargılanan eşi G.D.'nin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, can güvenliğinden dolayı duruşmaya katılmayan G.D.'nin güvenliği sağlanarak duruşmaya katılıp ifadesinin alınması için davayı erteledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?