6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da iş gücüne büyük katkı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdür Vekili Hasan Kılıçaslan, 3 yıllık programda işgücü yetiştirme kursları kapsamında 4 milyon YTL kaynakla işsiz vatandaşları eğiterek kalifiye personel haline getirmeyi planladıklarını söyledi.


İş gücünde kalifiye personel sayısının artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Hasan Kılıçaslan, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin alınması, muhtelif sektör, branştaki işgücü açığının belirlenmesi, işgücü mesleki eğitimin belirlenmesi amacıyla işgücü verilerini yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek ve yorumlamanın büyük önem taşıdığını kaydetti.


İşgücü konusunda sağlıklı bilgilerin elde edilmesi amacıyla işgücü piyasası verilerini derlemeye yönelik olarak geliştirmiş olduğu 'İşgücü Piyasası Bilgileri Soru Kağıdı'nın bir yazılım programı çerçevesinde elektronik anket haline getirildiğini ifade eden Kılıçaslan, anketle elde edilen verilerin analizi sonucunda, ülke genelinde iller itibarıyla işyerlerinin iktisadi faaliyet kolları dikkate alınarak gelişen ve daralan sektörleri belirlemek, bu sektörlerde, mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulacak ya da ortaya çıkacak açık işleri meslekler bazında tespit edileceğini dile getirdi.
2008 yılı 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında 81 ilde tüm iş yerlerine anket uygulanmasının planlandığını dile getiren Kılıçaslan, "Ankette yer alan bilgiler başka hiçbir kurum ve kuruluşla paylaşılmayacak olup, kurumumuz tarafından saklı kalacaktır. Amacımız ilimizde gelecek 3 yılda işgücü yetiştirme kurslarına ve mesleki eğitimde kullanılacak olan 4 bin 56 bin 477 YTL'lik ödeneğe katkı sağlanması ve doğru kullanılmasıdır. Ankette elde edilen bilgiler doğrultusunda iş sahasındaki açıklar da ortaya çıkacak. Bu doğrultuda kurslar düzenleyeceğiz" dedi.


Kılıçaslan, düzenleyecekleri kurslar için ciddi bütçenin ayrıldığını, artık 'her işi yaparım' mantığının geçerli olmadığını, müdürlük olarak Samsun'da iş yerleriyle anket çalışmasına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?