2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da işsizlik sorunu bitecek

Demokrat Parti (DP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Kemal Vehbi Gül, seçilmesi halinde kuracakları 'Samsun Holding' ile Samsun'un işsizlik sorununu çözeceklerini iddia etti.


DP'den Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçim yarışına katılan Samsun'un eski belediye başkanlarından Kemal Vehbi Gül, öncelik hedefinin işsizlik sorununu çözmek olduğunu söyledi. Belediye başkan adayı olmasının 3 nedeni olduğunu belirten Vehbi Gül, "Benim belediye başkan adayı olmamı en başta gerektiren sebep, bugün Samsun'da yaşanan büyük işsizliktir. Bunu, Samsun Holding adını verdiğimiz 12 şirketten meydana gelecek halk şirketler topluluğu ile çözeceğiz. İkinci görev almama neden, mevcut belediye başkanı vatandaşa çok büyük yanlışlar yapmış ve sıkıntıya sokmuştur. Vatandaşları bu sıkıntılardan kurtarmaktır. Üçüncüsü ise Samsun'un bütün mahallelerinde Samsun halkının önüne sandık koyacağız. Mahalleli kendi içinden temsilcisini seçecek. Mahalle temsilcilerine belediyede odalar açacağız, başkan yardımcısı olarak görev yapacaklar. Halkın sorunlarını çözecekler. Bu da dünyada ilk olan gerçek bir demokrasi ile halk kendisini belediye temsil etmiş olacak" dedi.


Samsun'da 1968'den 1988'e kadar dev hizmetler yaptığını anlatan Vehbi Gül, şunları söyledi: "Hükümetlerin başaramadığı işleri yaptım. Bir kuruş da devletten para almadık. Benden sonra gelenler bugün hala o hizmetlerin etrafında dönüyorlar. Benden sonra gelen belediye başkanlarının yapabildikleri işlerin 10 katını 3 senede yapacağım. Samsun'da yeni bir 19 Mayıs ruhunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Samsun'da yeni bir çağ açacağız. Samsun halkı bizimle yeni bir kalkınma ivmesi ile ok gibi yukarı çıkacaktır."


DP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Kemal Vehbi Gül, Samsunspor'u bulunduğu durumdan kurtaracaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?