4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da Kamu-Sen'den Memur-Sen'e eleştiri

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal’ın, faizlerin ve enflasyonun düştüğünü söylediğini hatırlatan Yerel Hizmet-Sen Samsun Şube Başkanı Cemal Kasa, "Hükümete hoş görünmek adına memurun cebinde kaç para olduğunu bilmeden konuşuyorlar. Memur açlık mücadelesi veriyor. Hem ’Enflasyon, faizler düştü’ diyor hem de yüzde 25 zam istiyorlar. Konfederasyon Genel Başkanları ise yüzde 17 istediklerini anlatıyor. Bunlar ne istediğini bilmiyor, sendikacılığı bilmiyor" dedi.

Yüzdelik zamlarla memurun durumu düzelse yüzde 60 zam verildiğinde düzeleceğini ifade eden Cemal Kasa, kendi sendikalarının ise eşit işe eşit ücret taraftarı olduğuna değindi. Kasa, "2005 için yüzde 8’in üzerinde zam almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Memur-Sen, sendika olarak toplu sözleşmeler öncesi ne hazırlık yapıyor, önerileri neler? Bunları söylesin. Sendikacılık Latif Doğan’ı Samsun’a getirip konser verdirmekle olmaz. ’Küstüm Şov’la toplu sözleşmelere gidilmez" diye konuştu.

Yaptığı açıklamada, Memur-Sen yetkililerinin üye kayıtları noktasında, "Baskı yok" dediğini de kaydederek, "Merkez PTT Müdürü ile birlikte PTT Müdürlüğü’nde ve temsilciliklerde üye yapacaksınız, ondan sonra baskı yok diyeceksiniz. Kimi kandırıyorsunuz? Bunun soruşturulması gerekir. Merkez PTT Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" şeklinde konuştu.

Yerel Hizmet-Sen Samsun Şube Başkanı Cemal Kasa, Memur-Sen’in üye yaptıkları memurlara müdürlük veya şeflik vaadinde bulunduğunu da iddia ederek, şöyle devam etti:
"Baskısız sendikacılık yapıyorlarmış. Sendikacılıkta baskı silahla olmaz. Her üye yaptıklarına müdürlük veya şeflik sözü veriyorlar. İnsanları birbirine düşürerek işyerlerinde huzuru bozuyorlar. Vekillere ve belediye başkanına kurdele kestirip ’Hükümet bizim yanımızda’ imajı oluşturuyorlar. Bu da baskı aracı olarak kullanılıyor. Ondan sonra ’Baskı yok’ diyorlar. AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya bile Memur-Sen Samsun binasının açılışında ’Sendikacılık çatışma ve hak arama değil, çalışanın emeğinin karşılığını, alnının teri kurumadan verilmesi halinde sadece teşekkür aracı olabilir’ diyerek sendikalara kukla rolü biçiyor. Memur-Sen gibi. Şimdi de Uzunkaya’ya soruyorum; memurun alın terinin karşılığı yüzde 8’lik zam mıdır? Sendikalar çatışmacı olmamalıdır ama hak arama kuruluşlarıdır. En azından Türkiye Kamu-Sen öyle. Biz asla kimsenin beslemesi değiliz."

iha-samsun
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 19:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?