5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'da KESK eylemi

Kamu İşveren Kurulu ile Memur Konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmelerden çekilen KESK, bugün Samsun'da eylem yaptı. 

Konak Sineması önünde toplanan KESK Samsun Şubeler Platformu üyelerine, KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Başkanı Baki Çınar da destek verdi. Çeşitli sloganlar atan eylemciler, hükümeti ve hükümetle işbirliği yapan bazı sendikaları protesto etti. Eylemciler adına açıklama yapan Baki Çınar, "KESK aldığı kararla toplu görüşme olarak ifade edilen ortaoyununun figüranı olmayı reddetmiştir" dedi.

Masadan çekildiklerini hatırlatan Çınar, KESK'in kamu emekçilerinin haklı ve meşru taleplerini savunmaya devam edeceğini söyleyerek, "KESK olarak 81 ili tek tek dolaşacağız. Taleplerimizi memurlarla paylaşarak destek isteyeceğiz. Kasım ayının sonunda fiili ve meşru zeminden aldığımız güçle iş bırakacağız. Yani greve gideceğiz" dedi. 

Çok sayıda polisin görev aldığı eylem olaysız sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 14:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.murat cobanoglu IP: 80.145.146.xxx Tarih : 29.08.2006 21:59:32
Herseyden once kesk uyelerini tebrik eder iyi calismalar dilerim.Turkiyede sendikacilik ve hak arama adina kendi dorularindan odun vermeyen tek sendika olduklari icin kutlarim.Yalakalik yapmadan ve korkmadan surdurulen mucadelede basarilar dilerim,ALMANYADAN yaziyorum,Avrupa standartlarinda gorunen tek sendika ama isterdimki butun sendikalar birlesip mücadele etsin,baska caresi yok sanirim...