4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da kongre günleri

Atatürk Kültür Merkezi’nde Vali Mustafa Demir, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve çok sayıda pediatrisin katıldığı törende, sırasıyla Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkanı Ülker Öneş, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay birer konuşma yaptı.

T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan bazı yetkililer, Azerbaycan Cumhuriyet Sağlık Bakanlığı Bilimsel Pediatri Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Nesib Guliyev ve Afganistan Sağlık Bakanlığı Çocuk ve Genç Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. Seyit Alişah Alevi’nin de katıldığı kongreye, daha önce katılacağı açıklanmasına rağmen YÖK eski Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı sağlık nedenleriyle katılamadı. Doğramacı’nın kongreyle ilgili iyi dileklerini ileten faksı törene katılanlara Prof. Dr. Şükrü Küçüködük tarafından okundu.

Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkanı Ülker Öneş’in, Türk Pediatri Yeterlilik Kurulları’nın (BOARD) oluşturulmasından dolayı ülkeyi yönetenlere teşekkür ettiği konuşmasının ardından Prof. Dr. Fulya Tanyeri, tıbbın bütün alanlarında olduğu gibi pediatride de multidisipliner yaklaşımın önemine dikkat çekti. Tanyeri, "Çocuk sağlığı çok önemli. Ülkemizde çocuk ölüm oranlarını en aza indirmeliyiz. Çocuk ölüm oranlarının yüksek olduğu ülkeler geri kalmış ülkelerdir. Türkiye’ye bundan kurtarmalıyız. Bu da çocuğun ana rahmine düştüğü andan itibaren anneyi, gelişimi döneminde ise bütün ülkeyi ilgilendirir. Çocuklarımızın iyi yetişmesini sağlayacak ekonomik politikalar ortaya konmalıdır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay ise kongre katılımcılarına OMÜ’yü tanıttı. OMÜ’nün başlangıcından bugüne kadar üstlendiği tarihi sorumluluğunu özenle taşıdıklarını ifade eden Bernay, "OMÜ Bayrağı Atatürk’ün izinde dalgalanacak. Üniversitemiz Türkiye’nin geleceği açısından ayrı bir güvence veriyor. Samsun merkez olmak üzere Sinop, Amasya ve Ordu’da eğitim faaliyetlerimiz sürüyor. 20 fakülte, 20 yüksekokul, 4 enstitü, 14 araştırma merkezinde 31 bin öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. 750’si profesör, doçent, ve yardımcı doçent olmak üzere toplam 2 bin 550 öğretim üyesi ve görevlisi var. Ülkemizin 53 devlet üniversitesinin en güçlülerinden biriyiz. Plajımız, iki otelimiz var. Samsun’da 8 bin dönümlük bir alan üzerinde faaliyetteyiz. Bin 500’ün üzerinde lisans üstü öğrencimiz bulunuyor. Bilimsel yayıncılıkta Türkiye genelinde 10. sıradayız. Yılda 200 bin dolayında poliklinik, 10 binlerin üzerinde ameliyat yapıyoruz. Acil servisimiz Türkiye’nin en güzel acil servisi. Olimpik yüzme havuzumuz da yine Türkiye’nin en büyük olimpik havuzlarından biri. Öğrencilerimiz Tıp Fakültesi’nde aktif eğitimle yetiştirilmeye başlandı. Pediatri bölümümüze de ayrı bir önem veriyoruz" diye konuştu.

Daha sonra OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Tanyeri tarafından "Samsun’un Çocukları" konulu slayt gösterisi sunuldu. Samsun’daki 3 ayrı kongre eş zamanlı olarak Atatürk Kültür Merkezi’nin değişik salonlarında yapılacak. Kongreye katılan bin dolayındaki öğretim üyesi, uzman, asistan ve hemşire otellerin yanı sıra Vali Mustafa Demir’in tanıdığı imkanlarla kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde kalacak. Kongre süresince 21 panel, 11 konferans, 10 interaktif toplantı ve 6 adet "uzmanına danışalım" oturumu yapılacak. 400’ün üzerinde poster sunumu gerçekleştirilecek.

Çocukların beslenmesine ve yetiştirilmesine yönelik üretim yapan firmaların da stantlarının bulunduğu kongre çerçevesinde, Aşkın Nur Yengi de bir konser verecek. Kongre 24 Eylül’de sona erecek.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 09:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?