6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da kuş gribi taraması

Samsun'da görülen kuş gribi vakaları sonrasında Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları, yaklaşık 6 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

19 Mayıs ilçesi Yörükler beldesi ve Terme ilçesinde Aybeder köyündeki tavuk ölümlerinin ardından karantina uygulamasına başlandı. 28 Ocak'ta görülmeye başlanan kuş gribi vakaları sonrasında Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları saha kontrollerine ağırlık verdi.

Kızılırmak Deltası gibi birçok sulak alanı bulunan Samsun'da tedbiri elden bırakmayan Sağlık Müdürlüğü, oluşturduğu saha ekibiyle il genelinde riskin yoğun olduğu bölgelerde sağlık taraması yaparak ön tedbir aldı.

Yaklaşık 6 bin kişi sağlık taramasından geçirilirken, 19 Mayıs ve Terme ilçesinde görülen kuş gribi vakalarının ardından ise tavuklarla bire bir temasta olduğu belirlenen 17 kişiden kan numunesi alındı ve hepsinin tahlil sonucu negatif çıktı.

Ayrıca, broşürle bilgilendirme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kuş gribi hakkında bilgi bulunan broşürleri halka dağıtan müdürlük, korunma yollarını da anlatıyor. Şüpheli her durumun yetkililere bildirilmesine ise dikkat çekiliyor. Bu arada yetkililer, genelge gereği kuş gribi çalışmalarıyla ilgili halkı bilgilendirici açıklama yapmaktan dahi kaçınıyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 13:57:44
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?