4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da nostaljik Ramazan eğlenceleri

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü yine Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Nostaljik Ramazan Eğlenceleri’nin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yapıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, şehrin çeşitli yerlerinde İlkadım, Canik, Atakum ve Gazi Belediyeleri’nin Ramazan etkinlik ve programları bulunduğuna dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyemiz’in etkinliği de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşiyor. Burada iki aşama var. Birinci aşaması iftar çadırı. Bu iftar çadırında Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’yle (KASİAD) birlikte her akşam bin 200 hemşehrimizin iftarını açabileceği bir faaliyeti yürütüyoruz. Ayrıca, hediyelik eşyaların alınabileceği nostaljik dükkanlarımız var. Müzik var, çadırda eğlence var" dedi.

Özellikle İstanbul’da, Osmanlı dönemindeki geleneksel Ramazan akşamlarına benzer etkinliklerin sürdürüldüğü bir ortamı Samsun’da yaşatmaya çalıştıklarına değinen Başkan Yılmaz, "Samsunlular’a Ramazan akşamları etkinliklerinin yanısıra dinimizin güzelliklerini ve hoş sedasını da teneffüs ettirmek istedik. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ramazan Eğlenceleri çerçevesinde, vatandaşların alışveriş yapabilmeleri için 55 dükkan, gençlerin eğlenmeleri için de gondol, çarpışan otolar ve dönme dolap bulunuyor. Buradaki eğlenceler Ramazan ayı boyunca devam edecek. Etkinlikler, her gün 10.00-00.30 saatleri arasında sürecek.

Nostaljik Ramazan Eğlenceleri’nin Büyükşehir Belediyesi ve Akyol Lunapark A.Ş. işbirliğiyle hazırlandığı öğrenildi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2004 Pazar 10:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?