4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da öğretmenleri atama heyecanı sardı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 2 Eylül tarihinde yaptığı 9 bin 267 kadroluk öğretmen atamasından Samsun’a 2’si branş 150’si sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 152 kontenjan ayrıldı. Mesleğe yeni atanan öğretmenler için Samsun Öğretmenevi’nde, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın’ın katıldığı törende kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde öğretmenler büyük heyecan yaşarken, bazıları çektikleri kurada çıkan yerlere sevinirken, bazılarının üzüldüğü gözlendi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, törende yaptığı konuşmada, yeni atanan öğretmenlere nasihatlerde bulunarak, "Göreve başladığınız bugündeki gibi emekli olana kadar aynı şekilde heyecanlı olacağınızı ümit ediyorum. Öğretmenlik müstesna bir meslek. Öğretmen, rehber ve yol gösterici olmalıdır. Öğretmen gittiği yerde o yörenin örfüyle, adetiyle, inancıyla, yapısıyla mutlaka beraber hareket ederek eğitimi şekillendirmek zorunda. Bu vatana, bu millete, bu devlete hayırlı vatandaşlar yetiştirmek zorunda. Gittiğiniz köyün lideri olacaksınız. Lideri olmak sizin elinizde. Siz kesinlikle normal bir vatandaş gibi hareket edemezsiniz. Hareketleriniz, giyiminiz mutlaka ölçülü olmalı. Vatandaş size saygı duyacak şekilde hareket etmek durumundasınız. Bu şekilde onlara kendinizi kabul ettirip eğitim ve öğretimi en güzel şekilde yapabilirsiniz" dedi.

Cevdet Aydın, öğretmen ihtiyacı olan okulları bayanların ve erkeklerin rahat çalışabileceği şekilde planladıklarını, ayrım yapmadan kura ile yerleri belirlediklerini açıkladı. Yapılan bu atamalar ile Samsun’da kapalı olan 80 okulun açılacağını dile getiren Aydın, "Samsun’a atanan öğretmenlerin dağıtımları özellikle ihtiyaç olan kırsal kesime yapıldı. Bu atamalar ile sınıf öğretmeni ihtiyacımız kalmadı. Ancak 20 tane branş öğretmenine ihtiyaç var. Atamalar ile Samsun’daki öğretmen sayısı 11 bin 800’e ulaştı. İlimizde orta öğretimde toplam 263 bin öğrenci var. Bunlardan 25 bin 800’ü taşımalı eğitim görecek" diye konuştu.
Cevdet Aydın, en çok atamanın 81 öğretmen ile Vezirköprü İlçesi’ne yapıldığını da sözlerine ekledi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 11:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?