6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da okul yapımı

Gazi Belediyesi tarafından 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kapsamında yapılacak olan 24 derslik ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.


Samsun Valiliği'nde düzenlenen protokol töreninde İlkadım ilçesi Kazim Karabekir Mahallesi'nde mülkiyeti Gazi Belediyesi’ne ait 7 bin 673 metrekare alan üzerine inşa edilecek 24 derslik ilköğretim okulu binası yapımı için Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım arasında protokol imzalandı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, konunun bakanlık düzeyinde görüşüldüğünü ve mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda belediyenin ciddi bir eğitim yatırımı yaptığını söyledi. Okulun çağdaş bir eğitim ortamı sağlayacağını belirten Güzeloğlu, "Gelecek ve aydınlık ülkede çocuklar, çağdaş, gelişmiş ve modern binalarda eğitim almalı. Öğrenciler, fiziksel olarak iyileşmiş okullarda eğitimlerini sürdürmeli. Eğitim adına önemli değişimler yaşıyoruz. 3 yıllık dönem derslik sayısında ve okul öncesinde önemli bir artış sağlandı" dedi.


Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, vatandaşların uzun zamandır mahallelerinin en önemli ihtiyacının okul olduğu konusunda kendilerine başvurularının olduğunu, yapılan incelemede bölgeye acil olarak okul yapılmasının gerekli olduğunun anlaşıldığını kaydetti. En önemli yatırımlardan bir tanesinin eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Kaldırım, belediye olarak önemli bir görevi üstlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?