3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun'da özelleştirilen Gübre Fabrikası'nda işçilerin 'işyerini terketmeme' eylemi

Özelleştirme kapsamında bulunan ve bugün ihaleye çıkan Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. (TÜGSAŞ) Samsun Gübre Fabrikası’nda çalışan yaklaşık 600 işçi, üretimi durdurarak işyerini terk etmeme eylemi başlattı.

TÜGSAŞ Samsun Gübre Fabrikası yemekhanesinde toplanan 420 kadrolu ve 170 müteahhit işçisi, bugün ihaleye çıkan TÜGSAŞ’ın satılmaması için reaktörler haricinde tüm fabrikada üretimi durdurarak, işyerini terk etmeme eylemi başlattı. Sabah saat 09.00’da üretimi durduran işçiler, sloganlar atarak, hükümeti protesto etti.

Eylemle ilgili bilgi veren Petrol-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Necdet Kan, fabrikada reaktörlerin sadece donmaması için çalıştığını söyledi. Kan, "Bizim amacımız, bağcı dövmek değil, üzüm yemektir. Onun için fosfat bitene kadar yani 8 saat içinde reaktörler devre dışı kalarak, fabrikadaki tüm üretim duracaktır. Diğer ünitelerde üretim tamamen durmuştur" dedi.

Fabrikayı terk etmeme eyleminin sonuç alıncaya denk devam edeceğini belirten Kan, "Bugün TÜGSAŞ’ın satılması için ihale yapılıyor. İhaleye karşı biz de bugün işçilerin tavrını ortaya koyuyoruz. Bu gece fabrikada tüm işçiler sabahlayacak. Bu belki 1 hafta, belki 1 ay devam edecek, sonuç alıncaya kadar" diye konuştu.

Bireysel sözleşme imzalamadıkları için Petrol Ofisi Anonim Şirketi hakkında suç durusunda bulunduklarını vurgulayan Kan, şunları söyledi:

"Petrol-İş Sendikası’na üye, POAŞ Samsun Tesisat Müdürlüğü’nde görevli Hasan Gürvan, Atilla Erdoğan ve Petrol-İş Sendikası işyeri temsilcisi Nihat Bilmiş ve POAŞ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Salih Çat, Yüksel Aslan’ın raporlu oldukları halde, noter huzurunda iş akitleri iptal edilen bu işçilerin hakkını aramak için suç duyurusunda bulunduk."

İLYAS GÜN-SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nihat BİLMİŞ IP: 85.110.183.xxx Tarih : 8.04.2008 21:34:19

Özel-leş (evet özel bir leş)olmasa özel kişilere verilmezdi bu bir karış topragı dünyalara değişilmeyen atalarımızın kanları ile sulanan vatanın candamarları dünya emperyalist sermayenin elerine teslim edenlerden sanmasınlar ki hesap sorulmayacak ,mezarlarında rahat uyuyabilecek, rehine olarak o ülkelere en candan sevdiklerini bırakanlar ülkemizi nasıl yönetebilir anlamakta güçlük çekiyorum ATATÜRK ün GENCLİĞE HİTABESİ Boşuna yazılmamış,