2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da patlama: 4 yaralı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir binada gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre, saat 12.30 sıralarında Çarşamba Değirmenbaşı Caddesi üzerindeki 5 katlı bir binanın 3. katında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle bina ve iki daire kullanılamaz hale gelirken, binada bulunan Naide Kocakaya (35), Ferdil Şenol (45), Mesut Hancı (37) ve Kaniye Balta (69) yaralandı. Patlama sonrasında binaya giren ve ilçede doktorluk yapan Süleyman Ateş'in ilk müdahalesi sonrası yaralılar, olay yerine gelen 112 ambulansı ile Çarşamba Devlet Hastanesi'ne
kaldırıldı. Yaralılar, buradan da Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çevre güvenliğini sağladıktan sonra yaptıkları araştırmada, gaz sıkışması nedeniyle patlamanın meydana geldiği tespit edildi. Patlamayı duyan ev sahipleri ve yaralıların akrabaları ise sinir krizleri geçirdi. İlk yardım ekipleri, sinir krizi geçirenlere müdahale ederek hastaneye sevk etti. Olayı meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar emniyet görevlilerine zor anlar yaşatırken, polis kordonunu aşmak için ısrar eden bazı kişiler gözaltına alındı.


Patlamanın etkisiyle bina tamamen kullanılamaz hale gelirken, yaklaşık 100 metrekarelik alandaki bina ve iş yerlerinin de camları kırıldı.
Olayın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saatlerine denk gelmesi nedeniyle binada az insanın bulunduğu, bu nedenle facianın ucuz atlatıldığı belirtildi. Olayın tüpgaz sıkışması mı yoksa başka bir gaz sıkışması sonucu mu meydana geldiği araştırılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?