4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da polise yönelik suç oranı azaldı

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret eden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, önemli açıklamalar yaptı. Gökçınar, polise yapılan saldırılara karşı hukuki anlamda çok sert davrandıklarını kaydederek, "Yani polise mukavemet edip de tutuklanmayan hemen hemen yok gibidir. Çünkü polis sokaktaki devlettir. Polise saldırı devlete saldırıdır ve sevinerek söylüyorum ki polise saldırı olaylarında önemli ölçüde azalma olmuştur. Ama Samsun çok göç alan bir yer olduğu için suç işleme oranı yüksektir. Ancak acil önlem alınması gerekecek kadar yüksek değildir" dedi.


Samsun’da sokaktaki şiddet olaylarının yaygın olduğunu ifade eden Gökçınar, "Çok fazla bıçak taşıyan insan var ve en ufak bir olayda hemen birbirlerini bıçaklıyorlar. Ona karşıda tutumumuz çok sert. Bu nedenle bu olaylarda da düşme var. Samsun’da cinayet ve tama öldürmeye teşebbüs etme gibi suçlar da yaygın. Bu olaylarda azalmaya doğru gidiyor. Ama sonuç bizim istediğimiz durumda değil" diye konuştu.


Gökçınar, yolsuzluk ve organize suçların üzerine kim olursa olsun gideceklerini belirterek, "Yolsuzlukla ilgili sivil toplum kuruluşlarından, medyadan, vatandaştan ve devlet görevlilerinden yardım istiyoruz. Yolsuzluğu kim yaparsa yapsın üzerine gideceğiz. Benim hakkımda da iddia varsa hemen şikayette bulunun. Çünkü bu ülke şu şekilde temizlenir. Çocuklarımıza ancak bu şekilde güzel bir ülke bırakabiliriz. Biz durup dururken kimseyi gözaltına alıp, zan altında bırakmayız" şeklinde konuştu.


Adliye ek binası için adliyenin yanında bulunan Yıldız Sineması’nı kamulaştırmayı düşündüklerini vurgulayan Ahmet Gökçınar, şöyle devam etti:


"Adalet Bakanlığı’nın müsaadesi ile Adliye binasının yanındaki Yıldız Sineması’nı istimlak etmeyi düşünüyoruz. Burada mülkiyet sahiplerini zor durumda bırakmayacak çözüm bulacağız. Binaların değerinin karşılığı ne ise onu vereceğiz ve Samsun’a yakışır bir Adliye ek binası yapacağız. Bizim bu binayı almamızdaki temel amaçlarımızdan birisi de Bölge Adliyesi’nin Samsun’a kurulmasıdır. Bölge Temiz Mahkemesi Kanun Taslağı yasallaştığında bizim arsamız ve binamız hazır olacak. Böylece Bölge Adliyesi’nin Samsun’a kurulması kolaylaşacaktır."

iha-samsun
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 17:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?