6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da 'Sarıkız' operasyonu

Samsun'da Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma tarafından yürütülen operasyonda 'büyükbaş hayvan hırsızlığı çetesi' çökertildi.


Edinilen bilgiye göre, Samsun ve ilçelerinde büyükbaş hayvan hırsızlığına karşı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

Bu sabah saat 06.00 sıralarında belirlenen adreslere yapılan operasyonda, örgüt lideri olduğu iddia edilen Y.T. ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurarak örgüte üye olmak, büyükbaş hayvan hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltına alınan şahıslarla birlikte, 2 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 1 adet 6.35 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 7 adet tabanca mermisi, 1 adet pompalı tüfek, 26 adet boş hayvan küpesi, 33 adet hayvan pasaportu, 13 adet boş senet, çalıntı olduğu değerlendirilen ve kulak küpeleri bulunan 12 adet büyük baş hayvan ile cep telefonu ve sim kartı ele geçirildi.


Samsun'da büyükbaş hayvan hırsızlığı çetesine darbe vurulduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, "14 kişi olduğu tahmin edilen suç örgütü çetenin Samsun il merkezi ve Tekkeköy, Çarşamba ve Terme ilçelerinde büyükbaş hayvan çaldıkları anlaşılmıştır. Mart 2008 tarihinde 10 adet çalıntı büyükbaş hayvan ele geçirilerek haklarında işlem yapılmıştır. 7 Nisan 2008 tarihinde Terme ilçesinden 2 adet büyükbaş hayvan çalarak kesip araçlarına koyup kaçarken yapılan takip de bir uzman çavuş şehit olmuş, daha sonra şüpheli şahıslar suç aleti ile yakalanıp tutuklanmıştı.

Bu aşamadan sonra örgütün diğer üyelerine yönelik düzenlenen operasyon son buldu ve çete lideri ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı. Çete üyesi 4 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor" dedi.
Gözaltında bulunan 8 kişinin sorgulanmasının devam ettiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?