4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da seçim cinayeti davası başladı

Samsun’da, Doğru Yol Partisi (DYP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyeleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan seçim kavgasına karışanların yargılanmasına başlandı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar, Nail Canbaz (65), oğlu Necati Canbaz (35) ile Hüseyin Canbaz (46) ve Kemal Demirbaş (45) ilk kez hakim karşına çıktı. Kavgada tabancayla vurularak hayatını kaybeden Ali Soysal’ı öldürdüğü iddia edilen Hüseyin Canbaz, suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Ben kimseyi öldürmedim ve tabancayla da ateş açmadım. Olay yerinin biraz ilerisinde arabamın içinde oturuyordum. Suçsuzum" dedi.
Olayda yaralanan İbrahim Soysal ise sanıkların tamamından davacı olduğunu belirterek, "Birden yolumuzu kestiler. Bize sopalarla saldırdılar. Daha sonra tabancayla ateş açtılar" diye konuştu.
Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.
Olay, Aşağı Çinik Beldesi’nin 19 Mayıs Mahallesi’nde 23 Mart 2004 tarihinde saat 02.00 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre, DYP Aşağı Çinik Belediye Başkan adayı Necati Canbaz’ın yakınları, AKP Aşağı Çinik Belediye Başkan adayı Halil İnce’yi destekleyen partililerin yolunu kesmişti. DYP taraftarlarının, AKP’lilere tabancayla ateş açıp sopalarla saldırdığı olayda, Ali Soysal (34) vurularak hayatını kaybetmişti. İbrahim Soysal (40) ile Cavit Seçilmiş (52) de yaralandı.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 21:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?