4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da şeker hastalığı konferansı

İlkadım Rotary Kulübü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen okuma yazma kursuna katılan bayanlara ’Şeker Hastalığı’ konusunda konferans verildi.

100. Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen okuma yazma kursuna katılan bayanlar ile aileleri, verilen konferansta şeker hastalığı konusunda bilgilendirildi.

İlkadım Rotary Kulübü Aile İçi İletişim Komitesi Başkanı Dahiliye Uzmanı Dr. İnci Etikan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa katılım hayli fazla oldu. Şeker hastalığının zararları ve korunma yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. İnci Etikan, şekerin önemsenmesi gereken bir hastalık olduğunu, aksi takdirde ciddi sonuçlarla karşılaşılabileceğini vurguladı.

Ailelerinde şeker hastalığı olanların 30 yaşından sonra gizli şeker kontrolü yaptırması gerektiğini hatırlatan Dr. İnci Etikan, "Çok yemek, çok su içmek, çok idrara gitme, koltuk altı ve meme altı pişiklerinin ortaya çıkması ile şeker hastalığı kendini gösterir. Başta yürüyüş olmak üzere 45 dakikayı geçmeyen spor yapılmalı. Diyette ise, kan şekerini yavaş yükselten kepekli ekmek, bulgur, baklagiller, un, pirinç, makarna, patates gibi nişastalı gıdaların ve sebzelerin yenmesi gerekmektedir. Kan şekerini ani yükselten şeker, bal, reçel, pekmez, meşrubat ve çikolata yenmemelidir. Şeker hastaları aç kalmamalı ve sık sık az az yemelidirler. Açlıkla birlikte vücut kendi depolarını şekere çevirir ve aç kalan şeker hastalarının kan şekeri yükselebilir" uyarılarında bulundu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 17:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?