2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da sertifika dağıtımı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu'nca düzenlenen 'Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Programı' kapsamındaki kursa katılan 67 bayana törenle sertifikaları verildi.


Samsun TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun projelendirdiği kurs İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nce desteklenen program, 17 Kasım 2008- 9 Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Programın ardından 67 bayan sertifika almaya hak kazandı. Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, il müdürleri, oda başkanları, kursiyerler ve aileleri katıldı. Törende konuşma yapan TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şule Köktener, "Kadın-erkek eşitliği olmayan ülkelerde, nüfusun yarısı gerçek üretim potansiyelini ortaya koymadığı için ekonomi kötü etkileniyor. Bizler, Samsun'un Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemini göz önüne alarak, Samsun'u ve Samsunlu kadınlarımızı hak ettiği yere ve değere getirebilmek adına projeler üretmeye başladık. Ancak bunu sadece 'kadın çalışsın, ne iş olursa yapsın' mantığı ile değil, kadınlara öncelikle vasıf kazandırıp, ondan sonra iş hayatına yönlendirmeye planladık" dedi.
Kadın istihdamının konuşulması, kadının konuşulması, Türkiye'nin geride kalmış ve çoktan aşılması gereken bir konusu olduğunun altını çizen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türk kadını her dönemde ve devirde her koşulda üstün fedakarlıkları toplumun gelişmesine, ilerlemesine ve kalkınmasına dönük çabaları her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.


Daha sonra 67 kursiyere ve programda emeği geçen 35 hekim ile hemşireye, Güzeloğlu tarafından plaket ve sertifikaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?