4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da su eylemi

Hacıismail Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, 35 yıldır Mert Irmağı’ndan pompalanan amonyaklı ve nitratlı suyu içtiklerini, şimdi de çevre yolu yapımı nedeniyle su pompalayan tesis iptal olacağından susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduklarını belirterek isyan etti.

Mahalle Muhtarı Hamza Usta öncülüğünde su pompalayan tesisin önüne 25 araçlık konvoyla gelen 250 vatandaş, "Su istiyoruz", "Bizi kirli sudan kurtarın" diye slogan atarak yetkilileri göreve çağırdı.

Uzun süre alkış tutarak protestolarını sürdüren vatandaşlar adına konuşan Muhtar Hamza Usta, "Çocuklarımızın hayatı tehlikede, sürekli hasta oluyorlar. Mert Irmağı’nın kirli suyunu arıtılmadan içiyoruz. Şimdi de çevre yolu yapılıyor. Bu tesis iptal olacak. O zaman hep susuz kalacağız. Belediye mücavir alanına dahil olmadan önce de ilgililerle görüştük, ’Su vereceğiz’ diye söz verdiler, ancak sözlerinde durmadılar" dedi.

Ağustos ayı sonunda açılışı yapılacak çevre yolunun devreye girmesiyle birlikte 800 aboneye hizmet veren su pompalama tesisinin iptal olacağını hatırlatan Muhtar Hamza Usta, "Mahallemizin 4 bin nüfusu var. Bu insanlar amonyak ve nitratlı suyu içiyor. Sağlığımız tehlikede. 5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nden su istiyoruz. Geçen Ramazan ayındaki bayramlaşmada da Samsun AKP milletvekilleri ’Suyunuz Kurban Bayramı’na kadar bağlanacak’ dedi.

Ancak bir çalışma başlatılmadı. Çevre yoluyla bütün Samsunlular gurur ve biz gurur duyuyoruz ne var ki yol açıldığında kirli de olsa suyunu içtiğimiz bu tesis iptal olacak. Bize ’Başınızın çaresine bakın’ diyorlar. Biz vatandaş değil miyiz?" diye sordu.

Hacıismail Mahallesi sakinleri, Vali Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve AKP Samsun milletvekillerinin konuyla ilgilenmesini de istedi.

Güvenlik görevlilerinden habersiz yapılan eylem sonunda vatandaşlar sessizce dağıldı.

ihasamsun
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?