6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da 'terör' sempozyumu

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen '2. İlkadım Sempozyumu' kapsamındaki 'terör' konusu, 20 üniversiten 40 bilim adamı tarafından masaya yatıldı.

Samsun İlkadım Belediyesi '2. İlkadım Sempozyumu' Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı. 16-17 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 'Osmanlı'dan Günümüze Eşkıyalık, Ayrılıkçı Hareketler ve Terör' sempozyumunda 20 üniversiten 40 bilim adamı tarafından tartışılacak ve bilimsel görüşler açıklanacak. Sempozyum sonunda bilim adamlarının değerlendirmeleri bildiri olarak yayınlanacak.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan sempozyum koordinatörü Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Osman Köse, eşkıyalık ve terörün tarihin her döneminde farklı karakterlerde olduğunu, milyonlarca insanın terör olayları yüzünden canlarından olduğunu, terörün devletleri zayıflatmak içinde kullanıldığına dikkat çekti.

Terör eylemlerinin senaristleri, aktörleri ve figüranları farklı da olsa hedeflerinin hep aynı olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı ve Sempozyum Onursal Başkanı Erdoğan Tok, terör eylemlerinin ve örgütlerinin hedefinin dünyaya bin yıl adaletle hükmetmiş olan milletin huzurunu kaçırmak, birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu kaydetti.

Tok, "Bin yıl bu topraklarda tüm unsurları ile birlikte huzur içinde yaşamış olan milletimizi bir takım suni ayrılıklar oluşturarak birbirine düşürmeye çalışan her türlü terör eylemini lanetle kınıyor ve milletimizi bu tür provokatif eylemler konusunda uyanık ve bilinçli olmaya davet ediyoruz. Terör eylemleri ile mücadeleyi devletin ilgili birimleri nasıl yapılması lazım geliyorsa o şekilde ve üstün bir başarıyla yürütmektedir. Devletimiz, 3-5 çapulcuya pabuç bırakmayacak derecede büyük, köklü ve güçlü bir devlettir" diye konuştu.

Sempozyum 1. Oturum Başkanı Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise, Türkiye topraklarının stratejik, dini ve enerji alanındaki önemine değindi.
Türkiye'deki sanal gündemlere dikkat çeken AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç da, ülkede sürekli sanal gündemlerin ön plana çıkarılmaya çalışıldığını ve bunda da başarılı olunduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin 30 yıldır terörle uğraştığını ifade eden Kılıç, "Türkiye güçlü hava ve kara ordusuna sahip, bölgeyi iyi tanıyan istihbarat birimlerimiz var. Teröristlerin istediği değil, tam olarak olmasa da Türk Devleti'nin devletin istediği bölgede oldu. Sınır ötesi operasyonlar başarıyla tamamlandı.
Bakıyoruz ama gündemde 1 gün bile duramadı. Sanal gündemler hemen devreye girdi" şeklinde konuştu.

Sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Nedim İpek, Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?