6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'da toplu balık ölümleri

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Sakarlı beldesinden geçen Miliç Irmağı'nda toplu balık ölümlerine rastlandı.

Edinilen bilgiye göre, Miliç Irmağı'nın Karadeniz'e döküldüğü Hürriyet Mahallesi'nde, son günlerde çok sayıda balık ölüsü görüldü.

Bu durum, çevre sakinlerini ve bölgede balıkçılık yapan vatandaşları tedirgin ederken, yavru balıkların yanı sıra yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki ölü sazanların da kıyıya vurduğu gözlendi.

Balık ölümlerinin nedeninin kirlilikten kaynaklandığını iddia eden Hürriyet Mahallesi Muhtarı Necmi Şahin, ırmağın temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Irmak ağzının denizle bağlantısının kesildiğini bu nedenle de akıntı olmadığını belirten Şahin, ''Miliç Irmağı'nda toplu balık ölümleri var. Bu ölümler her geçen gün artıyor. Bize göre bunun tek neden ise aşırı kirlilik. Irmağın bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Irmağın denizle bağlantısı kalmadı. Söz konusu kanalların açılarak ırmağın denize akmasını istiyoruz'' dedi.

Bölgede balıkçılık yapan tekne sahipleri ise çok sayıda ölü balığa rastlandığını belirterek, tek geçimlerinin balıkçılık olduğunu, bunun için çözüm bulunmasını istediler.

a.a
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 19:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?