2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'da vergi haftası etkinlikleri

Vergi Haftası Kutlama Programı kapsamında Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi ve daire çalışanları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 20.Vergi Haftası Kutlama Programı kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi ile çalışanlarını makamında kabul etti. Toplantının başında Vergi Dairesi çalışmaları hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, devletin adına alınan vergilerinin herkesi ilgilendirdiğini, vergi gelirlerinde sürekli bir artış yakaladıklarını söyledi.


"İş hacminin genişlemesi, yönetimde çalışan arkadaşlarımızın gayretiyle gerçekleşti" diyen Sevgi, "Toplam tahsil ettiğimiz tutara baktığımız da 2005 yılında 504 milyon 121 bin TL, 2006 yılında 837 milyon 544 bin TL, 2007 yılında 943 milyon 208 bin TL, 2008 yılı sonunda ise 1 milyar 91 milyon 420 bin TL'ye ulaşmış durumdadır. Türkiye vergi gelirleri tahsilat sıralamasında 13. sırada yer aldık. 2005 vergi gelirleri payımız binde 4.5 civarındayken, binde 6.5 olarak gerçekleşti. Türkiye'deki vergi payımızda yüzde 50 artış sağladık. Vergi mükellefleri sayımız ise 54 bin civarında" dedi.


Öncelikle vergi kavramının ve anlamının doğru anlaşılması, genç kuşaklardan başlayarak vergi bilincinin yerleşmesi gerektiğini ifade eden Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise verginin çağdaş ve yurttaş bilincinin en temel kavramlarından olduğunu vurguladı. Devletin tüm harcamalarının vergiden finanse edilerek yapıldığını dile getiren Güzeloğlu, "İyi bir yurttaş olmak, bilinçli bir yurttaş kimliği bilinci yerleştirmek isteniyorsa vergi kavramı mutlaka yerleştirilmelidir" diye konuştu.
Türkiye ekonomisinin dünya ölçeğinde ilk 10., Avrupa ölçeğinde ilk 3. ekonomi potansiyeli olduğunu, vergi açısından da bu uyumu göstermesinin, ekonomik anlamda zenginlik olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Ülke ekonomisinde gelişme ve başarılı çalışmanın ortaya koyduğu anlamlı bir değişimin sonuçlarıdır. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vergi Dairesi çalışanları ve Vali Güzeloğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 14:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?