4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da yargıdan kaçayım derken DNA testine yakalandı

Edinilen bilgiye göre olay, 200 Evler Semti’nde meydana geldi. 12 yaşındaki H.K., yaklaşık 10 ay önce karın ağrısı şikayetiyle annesi Perihan Yavşan (38) tarafından Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan muayenede küçük kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili kızın ifadesi doğrultusunda, annesinin dini nikahlı eşi olan üvey babası Erkal K. (Karatekin) (34) tutuklandı. H.K.’nin annesi Perihan Yavşan ile 7 yıldır dini nikahlı olarak evli olduğu belirtilen Erkal K.’nin küçük kızı da 7 yıl önce kendi nüfusuna kaydettirdiği öğrenildi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, üvey kızına tecavüz ederek hamile bırakıp doğum yapmasına sebep olduğu iddia edilen Erkal K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ancak, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’nun raporuna göre 4 ay önce dünyaya gelen ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’nda kalan bebeğin Erkal K.’ya ait olduğu, yapılan DNA testi ile ortaya çıktı. Raporun mahkemeye ulaşması üzerine hakimin "DNA testi sonucu bebeğin senden olduğu tespit edildi. ne diyorsun" sorusu üzerine Erkal K, " Söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Duruşma, H.K.’nin Samsun Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek gerçek yaşının tespit edilmesi için kemik testi yapılması üzerine ertelendi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 22:02:00
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 08:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?