4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun'da yeşil kart 'yeşil karne'ye dönüştürülüyor

Zonguldak'ta yeşil kartlar yeşil karnelere dönüştürülüyor. Yeşil karne uygulamasıyla kartların gerçek ihtiyaç sahiplerine verileceği ve yaklaşık 17 bin kişinin yeşil kartının iptal edilmesi hedefleniyor.
Zonguldak Valiliği Yeşil Kart Bürosu Müdürü Orhan Okumuş, yaptığı açıklamada, yıl başında başlatılan yeşil kartların yeşil karneye dönüştürme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. 2004 yılı başına kadar 32 bin yeşil kartlının bulunduğu belirten Orhan Okumuş, Zonguldak'ta yeşil karneye dönüştürme uygulamasıyla birlikte başlatılan sıkı takip ve araştırma sonucunda bu sayının 15 binlere kadar düşürülmesini hedeflendiklerini kaydetti.
Eski yeşil kartların 30 Nisan 2004'e kadar iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Okumuş, "Daha önce, siyasi amaçla dağıtılmış. Zengin fakir ayırt edilmeden, marketten alınır gibi dağıtılmış. Şimdi yeşil kartların yeşil karneye dönüştürülmesi esnasında sıkı çalışma yapılıyor. Müracaat sahipleri yeniden inceleniyor. Kurula sokulup karar veriliyor. Şimdiye kadar 7 bin 500 kişinin yeşil kart ve sağlık cüzdanı yenilendi. Bu zamanda yaklaşık 8 bin civarında da yeşil kart iptal edildi. 2003 yılının sonuna kadar kayıtlı 32 bin yeşil kart sahibi bulunurken, bu rakamı 15 binlere kadar indirmeyi hedefliyoruz" dedi.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 20:37:09
Güncelleme :14 Nisan 2004 Çarşamba 22:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?