26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsunlu, tarihe teleferikle ulaşacak

Samsun’da, Batıpark ile Baruthane Tümülüsleri arasında kurulacak olan teleferiğin inşaatına başlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Sistem Teleferik İnşaat Turizm Ltd. Şti.’ye yaptırılan teleferiğin, 840 bin euroya mal olacağı ve 15 Eylül 2005 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

İnşaat çalışmasına başlanan teleferikte gidiş ve geliş olmak üzere 6’şar kişilik 2 gondolun bulunacağı ve teleferiğin 323 metre uzunluğunda olacağı kaydedildi. Beton ayakları yapılan teleferiğin, 3 gidiş-3 gelişi taşıyabilecek kapasitede yapıldığı dile getirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Baruthane Tümülüsleri’nin bulunduğu 30 dönümlük yeri hem yeşil alan hem de arkeolojik müze olarak düzenlemek için proje hazırladıklarını söyledi.

Tümülüslerde kendileri tarafından yaptırılan kazı sonrası ortaya çıkarılan kral mezarlarını düzenleyerek arkeolojik müze olarak turizmin hizmetine sunacaklarını açıklayan Şara, "Baruthane Tümülüsleri’nin bulunduğu yerin muhteşem bir manzarası var. Buradan hem denizi hem de Atakum’u ve şehrin bir bölümünü izleyebiliyorsunuz. Batıpark ile tümülüsler arasında kurulma çalışmalarına başlayan teleferik, bu yılın Eylül ayında tamamlanacak. Samsun’da ilk olan teleferik ile insanlar, tümülüslerin bulunduğu yere rahat bir şekilde ulaşabilecek. Asıl amacımız; buradaki arkeolojik müzeye turistleri çekebilmek ve bu sayede de şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 13:54:26
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 19:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şükrü demirel IP: 81.214.68.xxx Tarih : 29.04.2005 22:48:54
sayın büyükşehir belediye başkanımızın daha nice orjinal projelere imza atacağını bilerek kendisini takdir ve sevgiyle kucaklıyorum.