4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunlu balıkçılar elleri boş döndü

Karadeniz’deki balıkçılar, sezonun ilk gününde hayal kırıklığına uğradılar. Trollerin denize açılmasının yasak olması üzerine gırgır tabir edilen motor ve teknelerle denize açılan balıkçılar, istavrit dışında balığa rastlamadı. Çok az miktarda tutulan palamut, lüfer ve çinekop ise fiyatıyla el yakıyor.

Samsun Balıkçılar Odası Başkanı Rasim Kademoğlu, sezonun ilk gününde Karadeniz’de beklenen balığın çıkmadığını ve balıkçıların hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Sinop ve Fatsa Limanı’ndan getirilen balıkların Samsun Balık Hali’nde satışa sunulduğunu hatırlatan Kademoğlu, "Denizde şu an balık yok. Ama ilerleyen günlerde bol olacağını umut ediyoruz. Trol yasağı 1 Ekim’de kalkıyor. 1 Ekim’den sonra balık bolluğu yaşanacak. Şu an daha çok istavrit tutuluyor" dedi.

Samsun Balık Hali’nde balık fiyatları ise şöyle: İstavritin kilosu 2 milyon, kafelinin kilosu 2 milyon, palamudun çifti 10 milyon, lüferin tanesi 15 milyon, çinekopun tanesi 10 milyon lira.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 13:49:44
Güncelleme :1 Eylül 2004 Çarşamba 14:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
malik sinan topal IP: 81.214.244.xxx Tarih : 3.08.2007 14:17:25
selam ben marines gıda aş'de çalışıyorum savaş kademoğlunun bulunduğu firmada tuncay sagun marina evet bu sene balığın yeterli seviyede olmayışı balıkçılığa gönül vermiş büyüklerimizi hayal kırıklığına uğratsada balıkçı büyüklerimiz üzülmesinler inşaallah bu ekim ayına tekabülen bol miktarda balık çıkarda hem halk hem balıkçılar sevinir.